Jedan od najboljih napadača današanjice priznao: "Bio sam na dnu, morao sam obnoviti svoje lice"

Osimhen imao teške operacije

Jedan od najboljih napadača današanjice priznao: "Bio sam na dnu, morao sam obnoviti svoje lice"

E. Škorić

Nigerijski napadač Victor Osimhen trenutno je jedan od najboljih napadača u Evropi i čovjek koji je najzaslužniji što je Napoli na korak od titule u Italiji.

Osimhen, ubjedljivo prvi strijelac Serije A sa 21 golom, igrao je neko vrijeme sa zaštitnom maskom, ali već mjesec dana ne nosi zaštitnu masku. Ljekari su procijenili da su kosti dobro zarasle, da su jake i zdrave. U intervjuu za "France Football" Nigerijac je ispričao koliko je doživio to vrijeme, kako je prošla operacija. Priznao je da je zbog toga bio na dnu.

U utakmici Napolija protiv Intera u novembru 2021., Osimhen je imao opasan sudar s Milanom Skriniarom, zbog čega je bio izvan stroja na duže vrijeme. Morao je biti podvrgnut jednoj komplikovanoj operaciji. Sjećanja na bolnicu za njega su i dan danas bolna. Dugo nije imao osjećaj na licu.

"Bio sam na dnu. Morao sam obnoviti svoje lice. Stavili su mi nešto u usta, nije to bila neka mala operacija. Dva mjeseca nisam osjećao ništa, kao da mi je dio lica potpuno utrnuo", ispričao je Osimhen.

Posebna maska zaštitila mu je lice, slomljene kosti i rane. Osjećao je bol kad bi se sudario sa suparnikom, no srećom operisani dio lica ostao mu je netaknut. Danas ne mora igrati pod maskom.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CYy0I7FDgCw/[/instagram]

Oglasi

"Maska koja mi je štitila lice bila je supertvrda. Kad ju je neko udario, boljelo je. Ali iskreno, danas se više ne bojim", dodao je.

Osimhen se danas opet muči s povredom, ali ovoga puta ima problema s aduktorom. Italijanski mediji vjeruju da bi se mogao vratiti za četvrtfinale Lige prvaka protiv Milana sljedeće srijede.

Teško je zamisliti napad Napolija bez njega. Nigerijac je ove sezone zabio 25 golova u 29 utakmica u svim takmičenjima.

Njegov izostanak jako se osjetio u posljednjem okršaju s Rossonerima, koji su neočekivano u gostima slavili sa 4:0. Ipak, Napoli je sinoć slavio sa 2:1 u Lecceu i ima već sada 19 bodova u odnosu na drugoplasirani Lazio i samo je pitanje vremena kada će matematički osigurati titulu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CX33wZSjP_g/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moguće je da bi ovo mogla biti posljednja Osimhenova sezona u Napulju. Paris Saint-Germain pokazuje veliki interes za napadača, prema francuskom radiju RMC Sport, koji će ga tretirati kao prioritet u ljetnom prijelaznom roku.

Transfermarkt Nigerijca cijeni na čak 100 miliona eura, a s Napolijem ima važeći ugovor još dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi