Stigla potvrda od UEFA-e: FK Sarajevo prvi put nastupa u omladinskoj Ligi prvaka

Lijepe vijesti

Stigla potvrda od UEFA-e: FK Sarajevo prvi put nastupa u omladinskoj Ligi prvaka

Esmer Oštraković

Danas je UEFA i zvanično potvrdila spisak timova koji će igrati u omladinskoj Ligi prvaka, a među njima je i FK Sarajevo.

Juniori FK Sarajevo su kao prvaci Bosne i Hercegovine u svom uzrastu izborili pravo nastupa u najelitnijem evropskom takmičenju gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Još uvijek postoje mjesta u žrijebu koja trebaju biti popunjena, ali UEFA je danas objavila klubove koji su za sada poznati i koji će nastupiti u Ligi prvaka.

Omladinska Liga prvaka sastoji se od dva dijela. Na jednoj strani su klubovi čiji seniori igraju grupnu fazu Lige prvaka i grupe tih klubova jednak su grupaka za seniorsku Ligu prvaka.

Sa druge strane, postoji odvojeni dio u kojem se nalaze državni prvaci, a tu se nalazi i FK Sarajevo.

U nokaut fazi se ova dva dijela žrijeba ujedine i ekipe se bore za titulu evropskog juniorskog prvaka.

Aktuelni prvak Evrope je ekipa AZ Alkmaara, koja će pokušati da postane tek druga selekcija s odbranjenom titulom nakon Chelseaja.

Osim Sarajeva u žrijebu se trenutno nalaze:

AZ Alkmaar (Nizozemska), Lecce (Italija), Mainz (Njemačka), Nantes (Francuska), Farmalicao (Portugal), PSV (Nizozemska), Hamilton (Škotska), Partizan (Srbija), Ruh (Ukrajina), Gent (Belgija), Basel (Švicarska), Olympiacos (Grčka), Sparta (Češka), Molde (Norveška), Midtjylland (Danska), Dinamo (Hrvatska), Bašakšehir (Turska), Pafos (Kipar), Maccabi Haifa (Izrael), Malmo (Švedska), Ludogorec (Bugarska), Craiova (Rumunija), Gabala (Azerbejdžan), Puškaš (Mađarska), Turan (Kazahstan), Žilina (Slovačka), Maribor (Slovenija), Dinamo Minsk (Bjelorusija), Sheriff (Moldavija) i Klaipedos (Litvanija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi