Proslavio se u prošloj sezoni: Stojanović napustio FK Sarajevo

Ambiciozno je zaplovio u trenerske vode

Proslavio se u prošloj sezoni: Stojanović napustio FK Sarajevo

S. Mlaćo
Dok prvi tim FK Sarajeva iz dana u dan dobija nova pojačanja, u Akademiji kluba sa Koševa desio se sasvim neočekivani odlazak.

Naime, šef struke juniora bordo kluba Danijel Stojanović odlučio je napustiti klub.

Stojanović je najprije kao pomoćni trener radio u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a zatim stigao u Akademiju FK Sarajevo i brzo se proslavio.

U protekloj sezoni osvojio je duplu krunu, tačnije podigao je pehar u Omladinskoj Premijer ligi te Kupu BiH za juniore.

Bila je to sezona na Koševu koju će dugo pamtiti, a brojne pohvale struke, protivnika, te medija sigurno su rekle sve.

Na kraju je Stojanović napustio Akademiju FK Sarajevo, što je u kratkom razgovoru i potvrdio za SportSport.ba.

Oglasi

Kazao je da definitivno više nije član porodice FK Sarajevo, te da bi se uskoro trebalo znati gdje će nastaviti svoj trenerski put.

Stojanović je kao igrač nastupao za Olimpik, Željezničar, Zrinjski, Hajduk, portugalski Nacional, Posušje, Hrvatski Dragovoljac...

Sa HŠK Zrinjski je osvojio čeitri naslova prvaka, a Kup Hrvatske je osvojio sa Hajdukom.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Na kraju je i sa FK Olimpik osvojio titulu prvaka Prve lige FBiH i plasman u Premijer ligu. Nakon završetka igračke karijere, zaplovio je i trenerske vode i ima se čime pohvaliti.

Sa 38 godina već ima dva trofeja i vjeruje da će ih biti još mnogo u budućnosti. Ko će biti njegov nasljednik u juniorima FK Sarajevo, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi