Velika nada FK Sarajevo od naredne sezone u NK Čelik

Sjajan potez Zeničana

Velika nada FK Sarajevo od naredne sezone u NK Čelik

Samir Mlaćo

NK Čelik Zenica sa visokim ambicijama ulazi u novu sezonu Prve lige FBiH.

Zeničani korak po korak idu ka eliti, uz podršku armije navijača, a danas su predstavili novo pojačanje.

NK Čelik Zenica sa visokim ambicijama ulazi u novu sezonu Prve lige FBiH.

Zeničani korak po korak idu ka eliti, uz podršku armije navijača, a danas su predstavili novo pojačanje.

Radi se o mladom Talhi Tabakoviću koji stiže iz Akademije FK Sarjaevo, gdje je bio kapiten U-19 selekcije i jedna od glavnih karika.

Ipak, seniorski put će nastaviti u zeničkom klubu, što je danas i ozvaničeno.

Oglasi

"Osamnaestogodišnji Talha Tabaković danas je dogovorio saradnju s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika za narednu sezonu!

Talha Tabaković rođen je 4. marta 2005. godine u Sarajevu. Svoju nogometnu karijeru započeo je u Omladinskom pogonu FK Sarajevo, a prethodne sezone, kao član U-19 selekcije, bio je i kapiten ekipe. Za mladu reprezentaciju BiH upisao je preko 20 nastupa.

Ovaj veznjak je dva puta osvajao Omladinski Kup Bosne i Hercegovine, te po jednom titulu prvaka Bosne i Hercegovine za U-17 i U-19 selekcije", stoji u objavi NK Čelik.

Na današnjem treningu pojavio se jedan veoma zanimljiv nogometaš. Radi se o mladom Hamzi Bronji, koji je stigao iz FK Novi Pazar.

Oglasi

Ovaj 18-godišnjak dobijao je šansu i u prvom timu FK Novi Pazar, člana Super lige Srbije, a nastupio je u posljednje dvije utakmice protiv TSC-a i FK Crvena Zvezda na Marakani.

Bio je i u Spartaku Suboticu, a sada bi svoj put mogao nastaviti u bh. nogometu.

Nešto ranije su iz Čelika potvrdili i ostanak mladog Alija Međuseljca.

Talentovani veznjak je produžio ugovor sa Čelikom na dvije godine, uz mogućnost produženja saradnje nakon isteka istog.

Međuseljac je svoje iznimne vještine, posvećenost i predanost nogometu pokazao već u juniorskoj selekciji kluba s Bilinog polja. U 52 utakmice koje je odigrao za U19 selekciju postigao je čak 60 golova.

Svoj debitantski nastup za crno-crveni dres upisao je na prijateljskoj utakmici protiv OFK Beograd-a, te već tada je pokazao da će klub moći ozbiljno računati na njega. Tako je i bilo, u 52 zvanične utakmice za seniorski dres Čelika upisao je 32 pogotka i 23 asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodne sezone, u izbor nekoliko neovisnih portala, izabran je za igrača sezone Druge lige FBiH – Centar, te uvršten u tim kola. Također, u prethodnoj sezoni Međuseljac je bio najkorisniji igrač lige sa ukupno 18 golova i 14 asistencija.

Prvu pripremnu utakmicu Zeničani će odigrati 15. jula protiv ekipe Mladosti Kikači, a ovaj meč igrat će se na Kamberovića polju u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Puno mi srce kad vidim da je nas Celik ozivio. Samo naprijed
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi