Benfica se ne šali: Uništili su Club Brugge!
FOTO: EPA

Lisabonski tim osigurao kartu za četvrtinu finala Lige prvaka

Benfica se ne šali: Uništili su Club Brugge!

H. Zilić

Benfica ove sezone igra sjajno i tim iz Lisabona se očigledno ne šali kada je u pitanju Liga prvaka. U osmini finala su deklasirali Club Brugee.

Nakon trijumfa u Belgiji od 0:2 u provm meču, Benfica je večeras belgijsku ekipu dotukla u Lisabonu. Orlovi su slavili sa 5:1.

Od samog starta utakmice to je bila utakmica u jednom smjeru.

Da se gosti neće dobro provesti pokazala je druga minuta kada je zbog ofsajda ponište pogodak Joao Maria.

Nakon toga Joao Mario, zatim i Rafa Silva imali su dvije dobre prilike, ali sreća je bila na strani Club Bruggea sve do 38. minute kada kreće raspad gostujućeg tima.

U pomenutoj minuti Rafa Silva na asistenciju Ramosa pogađa za 1:0.

Oglasi

Gol Silve nije bio sve od Benfice u prvom poluvremenu. U drugoj minuti sudijske nadoknade Ramos na asistenciju Joaao Maria pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Benfica je nastavila sa uraganskom igrom.

Nakon Maria i Silve na red je došao ponovo Ramos koji u 58. minuti postiže treći pogodak za tada već velikih 3:0.

Joao Mariu je u drugoj minuti poništen pogodak, ali u 71. minuti se upisuje u strijelce. Bio je siguran sa bijele tačke za 4:0. Gol Maria nije bio kraj noćnim morana za Club Brugge. U 77. minuti Neres pogađa za 5:0 na asistenciju Nevesa.

Do kraja meča gosti postižu počasni gol za konačnih 5:1, a strijelac je bio Meijer u 87. minuti na asistenciju Buchanana. Na kraju je Benfica u ovom dvomeču slavila sa ukupnih 7:1 i bez problema izborila plasman u četvrtinu finala ovosezonske Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala, revanš duel:

Benfica - Club Brugge 5:1 (Rafa Silva 39', Ramos 45+2', 57', Joao Mario 71' (p), Neres 77'/Meijer 87')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi