Sastavi objavljeni: Čekaju nas nova dva spektakla u Ligi prvaka!
Večeras se utakmicama u Njemačkoj i Belgiji nastavlja osmina finala Lige prvaka.

Osmina finala

Sastavi objavljeni: Čekaju nas nova dva spektakla u Ligi prvaka!

E. Ganibegović

Nakon što su sinoć minimalne pobjede od po 1:0 ostvarili Milan protiv Tottenhama i Bayern na gostovanju kod PSG-a, večeras se s nove dvije utakmice nastavlja osmina finala Lige prvaka, a sastavi su poznati.

Fokus će večeras definitivno biti na utakmici koja će se igrati na Signal Iduna Parku u Dortmundu gdje će domaća Borussia dočekati Chelsea.

Oba tima su osakaćena povredama, a naročito gosti. Kod Borussije u timu neće biti Duranville, Morey Bauza, Moukoko i Wolf, dok Potter neće moći računati na Aubameyanga, Badiashilea, Broju, Kantea, Maduekea, Mendyja, Pulišića i Sterlinga.

Borussia ovaj meč dočekuje u fantastičnoj formi. Sve utakmice koje su igrali u 2023. godini, njih osam, su slavili te su večeras protiv Chelseaja blagi favoriti.

S druge strane Chelsea igra toplo-hladno, više hladno nego toplo, te će večeras biti na velikom iskušenju. Oni ove godine imaju samo jednu pobjedu i to protiv Crystal Palacea.

Borussia Dortmund: Kobel, Schlloterbeck, Ozcan, Haller, Guerreiro, Wolf, Brandt, Bellingham, Emre Can, Sule, Adeyemi. 

Oglasi

Chelsea: Kepa, Fernandez, Silva, Felix, Loftus-Cheek, Mudryk, Chilwell, Ziyech, James, Koulibaly, Havertz. 

Na Jan Breydel stadionu u Bruggeu domaći Club Brugge, senzacija grupne faze Lige prvaka, dočekuje Benficu. Na ovom meču zbog povrede kuka neće biti danskog reprezentativca i člana Bruggea, Skova Olsena.

Jasno, Benfica je favorit u ovoj utakmici, no nikako se ne smije podcijeniti Club Brugge koji je osvojio 11 bodova u grupi B pored Porta, Leverkusena i Atletico Madrida.

Također, Brugge je u samo jednoj od šest utakmica grupne faze primio gol (četiri od Porta), dok je na pet mreža sačuvana i odbrana bi trebala i večeras da bude glavni adut belgijske ekipe.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Hendry, Buchanan, Vanaken, Odoi, Onyedika, Maijer, Lang, Sowah. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benfica: Vlachodimos, Antonio Silva, Otamendi, Bah, Grimaldo, Chiquinho, Florentino, Rafa Silva, Joao Mario, Aursnes, Goncalo Ramos. 

Obje utakmice počinju od 21 sat. Liga prvaka se nastavlja idućeg utorka kada se igraju utakmice Eintracht - Napoli i Liverpool - Real Madrid, dok u srijedu Inter dočekuje Porto, a RB Leipzig Manchester City. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Milioneri dobijaju, kao i Benfica.
0 0
Bond099
Plavi uzimaju 2 razlike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi