Još jedna utakmica Lige prvaka bi se mogla igrati na neutralnom terenu

Novi problemi

Još jedna utakmica Lige prvaka bi se mogla igrati na neutralnom terenu

S. Grebović

Pandemija koronavirusa i dalje stvara velike probleme svim sportskim događajima, pa tako i utakmicama Lige prvaka.

Jučer je UEFA objelodanila kako utakmica osmine finala Lige prvaka između RB Leipziga i Liverpoola neće biti odigrana u Njemačkoj nego na Puskas Areni u Budimpešti.

Razlog tome je strogi Covid-19 protokol koji Englezima onemugućuje ulazak u Njemačku neko vrijeme, pa je UEFA morala tražiti alternativno rješenje.

Pomenuti susret nije jedini koji neće biti odigran u utakmici domaćina, jer bi i meč između Atletico Madrida i Chelseja mogao imati istu sudbinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Razlog je isti, a zvanična potvrda ove informacije trebala bi se dogoditi danas.

U ostalim susretima osmine finala sastaju se Barcelona-PSG, Porto-Juventus, Sevilla-Borussia Dortmund, Lazio-Bayern, Atalanta-Real Madrid i Borussia Mönchengladbach-Manchester City.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi