Chelsea u nokaut fazi Lige prvaka, Sevilla ostala u životu
FOTO: EPA

Prve utakmice petog kola

Chelsea u nokaut fazi Lige prvaka, Sevilla ostala u životu

Haris Zilić

Počelo je peto kolo u Ligi prvaka.

U večerašnjem terminu od 18:45 odigrana su dva duela u ovkiru grupa E i G.

U grupi E sjajan meč viđen je u Austriji gdje je Chelsea savladao Salzburg sa 1:2.

Poveli su Plavci u 23. minuti golom Kovačića sa 0:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena. U nastavku bude se domaćini.

Igrala se 49. minuta kada Adamu na asistenciju Wobera pogađa za 1:1 za veliko slavlje domaćih navijača i igrača.

Na scenu u 64. minuti stupa Kai Havertz i maestralnim golom dovodi Chelsea u novo vodstvo ovaj put od 1:2 što se ispostavilo kao konačan rezultat.

U timu Salzburga cijeli meč odigrao je naš reprezentativac Amar Dedić i pružio još jednu vrlo dobru partiju na poziciji desnog beka.

Chelsea sada ima deset bodova i kolo prije kraja osigurao je plasman u nokaut fazu Lige prvaka, dok je Salzburg ostao na šest bodova i nakon meča Dinamo - Milan koji se igra večeras bit će poznate sve kombinacije pred posljednje kolo u borbi za drugo mjesto u nokaut fazi, ali i treće mejsto koje vodi u Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupi G Sevilla je ostala u životu. Andalužani su sa 3:0 savladali Kopenhagen. Strijelci su bili En Nesyri u 61., Isco u 88. minuti i Montiel u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Sevilla je sada došla do pet bodova i mora večeras navijati za Manchester City protiv Dortmunda kako bi u zadnjem kolu bili u igri za nokaut fazu jer Borussija trenutno ima sedam osvojenih bodova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiH1510
Sramota da niste spomenuli Dedica koji je odigrao 90 minuta protiv Chelseaja
2 1
DOKTOR_GAZ_
Moze li se Chelsea u NOKAUT FAZI sastati sa AR567ALOM, i zasto NE?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi