A trajalo je 10 sekundi: Liga prvaka tek počela i već donijela sramotu koja će teško biti nadmašena

Scena sa rimskog Olimpica

A trajalo je 10 sekundi: Liga prvaka tek počela i već donijela sramotu koja će teško biti nadmašena

Admin Čaušević

Prva noć nove sezone Lige prvake je donijela veliku sramotu zbog koje će Atletico Madrid sigurno biti žestoko kažnjen od UEFA-e čim bude zasjedala Disciplinska komisija krovne fudbalske federacije. 

Ružnu gestu napravili su navijači Atletico Madrida neposredno prije početka utakmice protiv Lazija na Olimpicu.

Španski navijači koji su stigli u Rim skandirali su tokom minute šutnje koju je UEFA odredila u znak sjećanja na žrtve potresa u Maroku i poplava u Libiji.

To je trebao biti svečani trenutak koji se kao takav morao poštovati s obzirom na ogromnu tragediju koja se dogodila. Umjesto toga, iz dijela stadiona gdje su bili smješteni gostujući navijači začuo se povik koji nije bio ništa manje nego sramotan.

[twitter]https://twitter.com/tavolettarossa/status/1704210808257777925[/twitter]

Zapravo, navijači Jorgandžija pokvarili su taj trenutak tišne na rimskom stadionu skandirajući protiv Nebeskoplavih.

Oglasi

"Lazio, odjebi", moglo se čuti iz dijela tribina Olimpica koje su okupirali španski navijači. Skandiranja koja su izazvala očiglednu reakciju tifosa Lazija koji su morali zviždanjem reagovati na uvrede.

Uprkos što su šutjeli s ciljem da ispoštuju minutu šutnje na kraju su i pristalice Lazija nasjeli na provokaciju te je cijeli ugođaj poprilično pokvaren.

Navijači Lazija šutjeli su kao i cijeli Olimpico u poštivanju apsolutno svečanog trenutka. Publika iz Madrida koja je stigla u Rim kako bi podržala ekipu Diega Simeonae stoga je smatrala prikladnim iskoristiti taj jedini trenutak tišine na stadionu kako bi se čula i uzvikivala nepoštivanje protivničkim navijačima.

Nebeskoplavi su stoga na ta skandiranja odgovorili vrlo glasnim zvižducima upravo s ciljem da se prikriju sramotna skandiranja od strane Španaca.

Ostatak stadiona je, međutim, smatrao prikladnim odmah prekinuti raspravu započinjanjem dugog pljeska kako bi ušutkali i navijače Atletico Madrida.

Inače, utakmica je okončana remijem (1:1), a Lazio se poraza spasio duboko u sudijskoj nadoknadi nakon što je zabio golman Ivan Provedel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti