Kakva bruka Barcelone! Sa dva stadiona Lige prvaka stižu neočekivane scene

Počelo je najkvalitetnije takmičenje na svijetu

Kakva bruka Barcelone! Sa dva stadiona Lige prvaka stižu neočekivane scene

Admin Čaušević

Liga prvaka je već decenijama najzanimljivije, ali i najkvalitetnije fudblasko takmičenje na svijetu te plijeni pažnju ljubitelja fudbala širom svijeta. Prvo kolo je počelo večeras i odmah neočekivane scene. 

Zbog radova na Nou Campu Barcelona će u ovoj sezoni svoje mečeve Lige prvkaa igrati na Olimpijskom stadionu i odmah u prvom kolu je pala prva bruka.

Koliko god to zvučalo čudno, ali Barcelona nije uspjela prodati sve ulaznice za utakmicu protiv prvaka Belgije, Antewerpa.

Iako protivnik nije toliko atraktivan bilo je za očekivati da Katalonci zbog svoje popularnosti i velikog broja navijača prodaju sve ulaznice.

Na Olimpijskom stadionu u Barceloni vidljiva su slobodna mjesta

Kapacitet popularnog Montjuica je ove sezone 49.000 sjedećih mjesta, ali očigledno je to krupan zalogaj za Barcelonu, barem za mečeve protiv koji nisu toliko privlačni za publiku.

Sa druge starne iz Hamburga stiže i pomalo nerealna scena pošto su tribine stadiona Volkspark odlično ispunjenje za meč Shaktar - Porto.

Oglasi

Na tribinama stadiona na sjeveru Njemačke se okupilo oko 50-ak hiljada gledatelja i to uglavnom neutralnih što dovoljno govori koliko se voli fudbal u najrazvijenijoj evropskoj zemlji.

Shaktar koji zbog ruske agresije na Ukrajinu ne može igrati u Donetsku ove sezone je za domaće mečeve izabrao Hamburg i očgiledno nije pogriješio.

Posljednji put na ovom stadionu koji inače ima kapacitet 57.000 sjedećih mjesta Liga prvaka se igrala još u sezoni 2006/2007 kada je kapiten ekipe bio Raphael Van der Vaart.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ova četiri kluba se nalaze u istoj grupi, pa nema sumnje da će Nijemci napuniti tribine Volksparka kada bude u Hamburgu gostovala i Barcelona.

Na kraju mečeva 1. kola grupe H postignuti su i očekivani rezultati. Barcelona je razmontirala Belgijance sa 5:0, dok je Porto bio bolji od prvaka Ukrajine sa 1:3.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kod njih su 70% navijaca turisti...dok su pobjedjivali i igrali dobro imali su i podrsku,cim pocnu gubiti,ti navijaci na baterije mijenjaju klub,danas navijaju za Manchester City...
1 2
Amansio
Pa znaju da su tamburaši, svi ih tamburaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi