Električari i vodoinstalateri ispali na najtužniji mogući način, Srbima i Slovencima novi "šamari"

Nevjerovatan meč odigran je Pragu

Električari i vodoinstalateri ispali na najtužniji mogući način, Srbima i Slovencima novi "šamari"

Admin Čaušević

Prva su priča kvalifikacija za UEFA-ina takmičenja, ali su večeras osjetili onu lošu stranu fudbalske igre i najteže iskušenje za njih tek slijedi. 

Klaksvik, klub sa Farskih Ostrva, eliminisan je u trećem pretkolu Lige prvaka, od Moldea i to nakon produžetaka.

Nakon što su u prvom meču poslije preokreta slavili sa 2:1, fudbaleri Klaksvika su izgubili na gostovanju u Norveškoj sa 2:0.

Norvežani su poveli preko Eriksena sa 1:0, a u  75. minuti gosti sa Farskih Ostrva su preko Kassija pogodili prečku. 

Oglasi

U 112. minuti Molde postiže i drugi gol preko Linnesa, a veliku šansu da svom timu donese penale propustio je Danielsen.

Klaksvik je ranije eliminisao Ferenvcaroš, a poslije toga i Hacken što je istinska senzacija s ozbirom da se radi o amaterskom klubu. 

Za Farane nastupa čak osam elektirčara, zatim je tu nekoliko vodoinstalatera, građevinskih radnika. Ovu ekipu sada čeka play-off za Europa ligu što znači da ima zagarantovanu grupnu fazu Konferencijske lige. 

U play-off Lige prvaka plasirao se Rakow koji je u renvašu pobijedio kiparski Aris sa 2:1, baš kao i Maccabi iz Haife koji je bio bolji od Slovana iz Bratislave sa 3:1.

Oglasi

Dalje je prošao i Galasaray minimalnom pobjedom (1:0) nad Olimpijom i to golom Maura Icardija, a srbijanski predstavnik TSC je opet izgubio od Brage, sada sa 1:4.

Nevjerovatan meč je odigran u Pragu gdje je putnik u play-off odlučen poslije penala nakon što su Sparta i Kopenhagen odigrali 3:3.

Danci su vodili većim dijelom meča i to golom Larsonna iz prve minute, da bi Birmančević zabio za 1:1 te odveo meč u produžetak. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U dodatnih pola sata češki tim je dva puta stizao do prednosti i to preko Lacija i Olatunija, međutim sa dva gola Claessona Kopenhagen se uspješno vratio pa su se izvodili penali.

Prilikom izvođenja penala pribraniji su bili fudbaleri danskog predstavnika koji su slavili sa 4:2 u penal seriji.

Oglasi