Dinamo dominirao, pa ispuhao: Prvaku Hrvatske treba čudo u paklu Atine!
Foto: Željko Puhovski / CROPIX

AEK preokrenuo u Zagrebu

Dinamo dominirao, pa ispuhao: Prvaku Hrvatske treba čudo u paklu Atine!

Eldar Ganibegović

GNK Dinamo Zagreb i atinski AEK je, dok su drugi igrali revanše, odigrali prvi meč trećeg pretkola Lige prvaka. Dinamo je dominirao i vodio, ali na kraju su se Grci probudili i slavili s 1:2. 

Već u prvoj minuti Dinamo je mogao do vodstva. Marko Bulat je primio dobar pas i šutirao malo pored gola.

Igrala se 15. minuta kada je Stanković zaustavio udarac Ljubičića, da bi samo minut kasnije na drugoj strani Livaković morao intervenisati kada je šutirao Pineda.

Stanković je izašao kao pobjednik i iz duela sa Špikićem u 32. minuti, ali sedam minuta kasnije protiv Bulata jednostavno nije mogao. Prekrasan gol za vodstvo Dinama iz slobodnog udarca je postigao.

Dinamo se nakon pogotka malo opustio i kazna je stigla u 59. minuti kada su gosti iz Grčke stigli do izjednačenja.

Oglasi

Garcia je dodao loptu do Zubera koji si je oslobodio nešto prostora, namjestio se i sjajno pogodio mrežu Livakovića.

Kao da je AEK probudio uspavanog lava tim pogotkom. Dinamo se odmah probudio i imao dvije sjajne šanse, ali gol nije postigao.

Prvo je Bulat u 62. minuti zategao. Stanković mu brani udarac krajnjim naporom i odbija u korner, nakon kojeg Emreli šutira glavom i pogađa stativu.

Oglasi

Preblijedili su navijači Dinama ponovo u 73. minuti kada je Pineda postigao pogodak, no on je poništen jer je utvrđen milimetarski ofsajd.

Pet minuta prije kraja utakmice Livaković je ponovo spasio Dinamo kada je Levi Garcia pokušao, no golman hrvatske reprezentacije bio je dobro pozicioniran.

Spasa za Dinamo, međutim, nije bilo u 90. minuti meča. Galanopoulos je ispratio jednu loptu Pizarra u kaznenom prostoru Dinama i sjajno postigao pogodak za pobjedu gostiju. 

Spomenimo i to da je od 72. minute na terenu kod domaće ekipe bio mladi bh. fudbaler Petar Sučić, koji je ušao umjesto Marka Bulata. 

Revanš meč igrat će se već za četiri dana, a bolji iz ovog dvomeča u play-offu Lige prvaka igrat će protiv belgijskog Antwerpa. Dinamu će u paklu Atine i atmosferi kakvu samo Grci znaju napraviti, trebati zaista pravo čudo za plasman u play-off. 

Liga prvaka, 3. pretkolo, 1. utakmica:

Dinamo Zagreb - AEK 1:2 (Bulat 39'; Zuber 59', Galanopoulos 90')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

GNK Dinamo Zagreb: Livaković - Moharrami, Ristovski, Šutalo, Mihajličenko - Ljubičić, Mišić - Špikić, Bulat, Ivanušec - Petković.

AEK: Stanković - Sidibe, Vida, Moukoudi, Hajsafi - Elliason, Szymanski, Jonsson, Pineda - Zuber - Levi Garcia.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kamenjarska chifutska ćenifa
1 0
Sektor10
U kom filmu "Dinamo dominirao"? Ubio ih AEK u 2P, imaju srece da je samo 1:2
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi