Liga prvaka: Tri gola Karačića, jedan Vranješa

Minauru umanjene šanse za prolazak

Liga prvaka: Tri gola Karačića, jedan Vranješa

Dž. Mrakić

Dva rukometna reprezentativca Bosne i Hercegovine upisali su nastupe za svoje ekipe u okviru 9. kola grupne faze Lige prvaka. 

Ivan Karačić sa rumunskim Minaurom iznenađujuće je upisao poraz protiv norveškog Elveruma i na taj način znatno su im umanjene šanse za plasmanom u šesnaestinu finala takmičenja.

Rumunski predstavnik izgubio je rezultatom 29:24, a srednji bek naše reprezentacije postigao je tri gola u porazu svoje ekipe. S druge strane, razloga za zadovoljstvo imao je Vladimir Vranješ, pivot naše reprezentacije, čiji je Pick-Szeged otkinuo bod na gostovanju kod francuskog Montpelliera (29:29).

Mađarski Pick-Szeged već četiri uzastopne utakmice ne zna za poraz, a plasman u osminu finala Lige prvaka davno je ostvario s obzirom da iz jake grupe „B“, u kojoj se nalazi osam ekipa, prvoplasirana ekipa ide direktno u četvrtfinale, dok ekipe pozicionirane od 2. do 6. mjesta u grupi ostvaruju plasman u osminu finala takmičenja. Vladimir Vranješ u remiju svoje ekipe postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.