Tri gola Karačića u pobjedi Minaura, prvi poraz Vardara

Rukometna Liga prvaka

Tri gola Karačića u pobjedi Minaura, prvi poraz Vardara

E. Škorić

Večeras su odigrani mečevi petog kola Lige prvaka za rukometaše.

Vardar je doživio prvi poraz i to na gostovanju kod Koldinga, koji je slavio sa 33:21 i to je ujedno prva pobjeda danskog tima.

Andersson je sa 10 golova predvodio Kolding, Andersen je postigao šest, a četiri Spellerberg. Maqueda je kod gostiju postigao sedam golova.

PSG je u Celju slavio sa 32:30, a najzaslužniji za to je Nikola Karabtić, koji je postigao devet golova.  Ivić je u dresu Celjana postigao šest golova. 

U meču Presova i Čehovskih Medveda domaći su slavili sa 27:21, ostvarivši tako prvu pobjedu u grupi C. U susretu Elveruma i Motora, gosti su slavili sa 30:29. Rumunski Minaur je sa 21:20 savladaoa Metalurg iz Skoplja.

Bh. reprezentativac Ivan Karačić postigao je tri gola u domaćem sastavu. Božović je bio najbolji igrač Metalurga sa sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.