Samo jedan igrač Arsenala jučer je pozdravio Aubameyanga onako kako je on to očekivao

Ostali su se ponašali kao da ga ne poznaju

Samo jedan igrač Arsenala jučer je pozdravio Aubameyanga onako kako je on to očekivao

E. Čaušević

Arsenal je jučer u velikom gradskom derbiju slavio na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja sa 1:0, a u centru pažnje bio je Pierre-Emerick Aubameyang koji je odigrao prvi meč protiv bivšeg kluba nakon što je ljetos potpisao za ljutog rivala i bivši saigrači iz Arsenala su mu jasno pokazali šta misle o tom potezu.

Aubameyang je početkom ove godine odlučio da napusti Arsenal nakon što je imao sukob s Mikelom Artetom koji je zbog kašnjenja na trening odlučio da izbaci iskusnog napadača iz sastava i odlučeno je da je najbolje da on napusti klub.

Arsenal je u samom finišu zimskog prelaznog roka izašao Gaboncu u susret jer su raskinuli ugovor kako bi on kao slobodan igrač mogao na kraju da potpiše za Barcelonu, ali nisu očekivali da će im on to vratiti na takav način samo šest mjeseci kasnije.

Gabonac je briljirao u dresu Barcelone u drugom dijelu prošle sezone, ali je onda sve iznenadio odlukom da napusti katalonski klub nakon samo pola godine i vrati se u Englesku.

Aubameyang je napravio ono što navijači Arsenala nikada ne praštaju, a to je potpis za ljutog gradskog rivala. On je potpisao na kraju za Chelsea i jučer je odigrao prvi meč protiv nekadašnjeg kluba.

Međutim, Aubameyang neće baš po dobrom pamtiti okršaj protiv Topnika koji su jučer sa minimalnih 1:0 uspjeli da slave na Stamford Bridgeu i nastave svoju odličnu seriju u ovoj sezoni.

Oglasi

Auba nije briljirao u jučerašnjem duelu protiv nekadašnjeg kluba jer je bio skoro nevidljiv na terenu, a zbog toga je trener Graham Potter odlučio da ga izvede iz igre sredinom drugog poluvremena.

Mnogi su se pitali kakav odnos će Aubameyang imati sa dojučerašnjim saigračima, a odgovor je stigao već i prije nego što je utakmica počela.

Naime, skoro svi igrači Arsenala su ignorisali Aubameyanga i njim su se pred početak meča pozdravljali tek reda radi, a kamere su snimile da je samo jedan fudbaler Topnika pozdravio bivšeg saigrača onako kako je on to sigurno očekivao.

To je bio Granit Xhaka koji je zagrlio Aubameyanga i bio je jedini koji je na takav način pozdravio čovjeka koji je do prije svega godinu dana bio prva zvijezda u svlačionici kluba s Emiratesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gaboncu u Chelseaju ne ide baš kako je očekivao jer je u dosadašnjih 12 mečeva u svim takmičenjima zabio tek dva gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi