Prvo pretkolo Lige prvaka: Zanimljiv duel na Kosovu, Sutjeska nije izdržala

Odigrano osam mečeva

Prvo pretkolo Lige prvaka: Zanimljiv duel na Kosovu, Sutjeska nije izdržala

Haris Zilić

Odigrani su prvi mečevi prvog pretkola Lige prvaka.

U večeršanjem programu na rasporedu je bilo osam duela.

U akciji su bili i klubovi iz regije.

Prvak Kosova Balkani je remizirao sa Žalgirisom 1:1 i tako ostavio šanse pred revanš u Litvaniji.

Prvak Crne Gore Sutjeska iz Nikšića nije izdržala protiv Ludogoretsa iako su dobar dio utakmice držali domaćine pod kontrolom, na kraju je ipak prvak Bugarske slavio sa 2:0 što je ozbiljna prednost pred revanš.

Lech je sa minmalnih 1:0 savladao Qarabag, dok je također sa 1:0 TNS bio bolji od Linfielda u komšijskom derbiju, tako da nas tu očekuju uzbudljivi revanši.

Oglasi

Jednom nogom u drugom pretkolu su Shamrock i Skhupi.

Prvak Irske je sa 2:0 bio bolji od Hiberniansa sa Malte, dok je prvak Sjeverne Makedonije sa 3:0 savladao Lincoln sa Gibraltara.

U ranijim mečevima, Malmo je sa 3:2 bio bolji od islandskog Vikngura, dok je duel Pyunika i Cluja završen rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. prvak ekipa Zrinjskog sutra od 20 sati dočekuje prvaka Moldavije tim Sheriffa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti