Preliminarna runda: Prvak Andore se prvi radovao u novoj sezoni Lige prvaka

Savladali prvaka San Marina

Preliminarna runda: Prvak Andore se prvi radovao u novoj sezoni Lige prvaka

Haris Zilić

Počela je nova sezona Lige prvaka utakmicama preliminarne runde takmičenja.

U ovoj rundi takmičenja koja se igra turnirski gledamo prvake Andore, Estonije, Islanda i San Marina, a domaćin turnira je islandski Rekykjavik.

Samo će pobjednik turnira izboriti plasman u prvo kolo kvalifikacija Lige prvaka gdje ih čeka švedski prvak Malme, dok će preostale tri ekipe put nastaviti u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige.

Prvo polufinale donijelo je i slavlje u Andori.

Prvak Andore ekipa Inter Escaldesa je sa 1:2 savladala prvaka San Marina ekipu La Fiorite i tako izborila finalni meč sa boljim iz duela Levadia - Vikingur koji se igra večeras.

Povela je La Forita sa 1:0 golom Rinaldija u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a u nastavku preokret prvaka Andore.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvo je Soldevilla u 55. minuti pogodio za 1:1, da bi isti igrač na asistenciju Casadesusa u 66. minuti pogodio za 1:2 i ispostavit će se trijumf vrijedan finala preliminarne runde Lige prvaka.

Podsjetimo, prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog takmičenje počinje u prvom pretkolu, a za protivnika će imati prvaka Moldavije ekipu Sheriffa iz Tiraspola.

Top Komentari

Nele.
E super, nek je pocelo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi