Nakon teških riječi od strane navijača velikan se probudio
FOTO: St. Etienne/Twitter

Vezali su treći trijumf u prvenstvu

Nakon teških riječi od strane navijača velikan se probudio

H. Zilić

Kultni francuski klub se vraća i izlazi ii mračnog tunela. St. Etienne upisao je treći trijumf u Ligue 2 i pobjegao iz opasne zone.

U 24.kolu Ligue 2 gledali smo duele dojučerašnjih članova Ligue 1.

Nimes je ugostio St. Etienne i poražen je rezultatom 1:2.

Zeleni su odigrali odličan meč, posebno u prvom poluvremenu koje su krunisali vodstvo od 0:1 pogotkom Nkonkoua u 34. minuti utakmice.

Na 0:2 povisio je Wadji u 51. minuti, a počasni gol za domaćine dao je Tchokounte u 68. minuti.

Oglasi

Inače St. Etienne je imao dosta finansijskih problema. Uprava nije radila posao kako su navijači očekivali.

Kraj prošle godine dočekali su na dnu drugoligaškog društva i jednom od najtrofejnijih francuskih klubova i bivšem finalisti Kupa šampiona prijetio je totalni krah i ispadanje u treći rang.

Početkom 2023. godine u klubu su posložene neke stvari što se počelo lagano i održavati na rezultate.

Zeleni su trenutno na 15. poziciji sa 27 bodova nakon tri vezana trijumfa. Ovome dodajmo da su zbog adiminisrativnih neregualrnosti ekipi oduzeta tri boda.

St. Etienne je daleko od drugopalsiranog Bordeauxa koji ima 42 boda, ali za navijače je najbitnije da klub staje na stabilne noge. Nakon nekoliko teških riječi i nereda koje su izazvali čini se da su u klubu shvatili ozbiljnost situacije.

U narednom 25. kolu St. Etienne će na svom terenu dočekati Pau FC i to će biti prilika za četvrti vezani trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi