Legendarni klub na korak do provalije: Može se desiti da ne završe sezonu
FOTO: EPA

Situacija je alarmantna

Legendarni klub na korak do provalije: Može se desiti da ne završe sezonu

H. Zilić

Legendarni francuski klub St. Etienne stigao je do zida. Popularni Zeleni nalaze se na posljednjoj poziciji Ligue 2 sa 15 osvojenih bodova, a da stvar bude gora oduzeta su im tri boda zbog finansijskih nepravilnosti.

Prošle sezone su ispali iz Ligue 1, svi su očekivali ekspresan povratak u društvo najboljih, ali sada je i sudbina kluba pod upitnikom.

Navijači su već izrazili nezadovoljstvo, pa su tako na jednoj od utakmica ove sezone stavili maske klauna i slikovito dali odgovore Upravi kluba šta misle o trenutnom stanju.

Pojedini francuski mediij pišu da je St. Etienne prošlu 2022. godinu završio sa veoma nestabilnom finansijskom podlogom i ako se stvari drastično ne poprave u uvodnim mjesecima 2023. godine, Zelenim prijeti teška sudbina.

St. Etienne bi mogao biti izbačen u šesti rang takmičenja, amaterski rang i krenuti sve ispočetka što bi bio možda i krajnji udarac za navijače i slavni klub.

Sigurno je da će do kraja boriti za opstanak u Ligue 2, ali klub ima puno većih problema od onih rezultatski.

Oglasi

No, kako to bude i rezultati prate veće i teže probleme.

Sudbina bivšeg finaliste Kupa šampiona današnje Lige prvaka je veoma upitna i vidjet ćemo šta nose naredni dani.

Imaju u vitrinama deset naslova prvaka Francuske i rekorderi su sa PSG-om, a 1976. godine su igrali pomenuto finale Evropskog kupa. Tada ih je pobijedio Bayern s 1:0.

Osnovan 1920. godine, St. Etienne ima i šest trofeja Kupa, pet trofeja Superkupa Francuske, a među istaknutih igračima koji su nosili dres ovog tima bio je i Michael Platini.

S ovih prostora u dresu St. Etiennea igrali su Ivan Ćurković i Vladimir Durković, nekadašnji reprezentativci Jugoslavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi