Povezivao se sa Sarajevom, pa otišao u Saint-Etienne

Tvrde francuski mediji

Povezivao se sa Sarajevom, pa otišao u Saint-Etienne

E. Oštraković

Mateo Pavlović koji se povezivao sa dolaskom u FK Sarajevo, napušta Rijeku i svoju karijeru nastaviti će u Saint-etienneu.

Ova ekipa nalazi se na predzadnjem mjestu druge francuske lige, a francuski mediji tvrde da će ubrzo biti predstavljen kao novi igrač ovog tima.

Još uvijek nije poznato da li se radi o transferu ili posudbi, ali L'Equipe tvrdi da će ubrzo biti obavljeni ljekarski pregledi, te da će sve biti zvanično.

St. Etienne je naravno veliki klub u Francuskoj, te je deset puta bio prvak ove države, ali danas je daleko od najboljih dana i bori se ostanak u drugom rangu takmičenja.

Pavlović je 2022. godine stigao u Rijeku iz francuskog Amiensa, ali je nakon dolaska Jakirovića prekrižen u ovom klubu.

Tako je u Rijeci Pavlović proveo šest mjeseci, te je upisao petnaest nastupa, trinaest u ligi i dva u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Prije Rijeke nosio je dres Zagreba, Werdera, Ferencvarosa, Angersa i Amiensa, a sada mu slijedi povratak u Francusku.

Prije deset godina bio je član hrvatske reprezentacije, a selektor je tada bio Igor Štimac, međutim nikada nije debitovao za ovu reprezentaciju.

Kada je riječ o njegovoj vrijednosti, procjenjuje se da ona iznosi oko 700 hiljada eura, međutim nije poznato da li ide na posudbu ili je u pitanju stalni transfer.

Ono što je sigurno je da će biti od velike koristi svojoj novoj ekipi jer ima veliko iskustvo igranja u Francuskoj.

Top Komentari

pero98
Samo neka je sto dalje od nas. Ff
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi