Lijepa priča iz Bihaća: Kako su migranti pomogli NK Jedinstvo?

Sa tribine uvijek bodre federalnog prvoligaša

Lijepa priča iz Bihaća: Kako su migranti pomogli NK Jedinstvo?

S. Mlaćo

Veliki broj migranata koji su u proteklom periodu stigli u našu zemlju svoje privremeno utočište pronašli  su u Bihaću.

Nerijetko ih možemo vidjeti i na stadionu Jedinstva gdje bodre Bišćane koji trenutno nastupaju u Prvoj liig FBiH.

Migranti dobijaju besplatne ulaznice, a sjajan odnos prepoznala je Vlada Velike Britanije koja će podsredstvom Međunarodne organizacije za migracije u saradnji sa Gradom Bihaćom finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu.

"Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću", navode iz NK Jedinstvo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za radove na stadionu Pod Borićima će biti uloženo više od 200.000 KM.

Jedinstvo se trenutno nalazi na četvrtom mjestu sa 29 osvojenih bodova. Bišćani će u subotu u goste Veležu, a zatim ponovo igrati na svom terenu uz naravno podršku migranata.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ante G.
Pa ja stvarno ne znam, ova zemlja, ovi ljudi, ovo nema ni u jednom dijelu kosmosa vise! :))))))) Tacno najbolja definicija ove zemlje: Bosna pocinje tamo gdje logika prestaje! :))))) Jos ovi uzeli da objave, "Lijepa prica iz Bihaca..."... Tacno je ovo utakmica u koju cijela zemlja staje! :))))
0 2
Tz075
a to sto ti isti migranti pljackaju,prave nerede,to nikom nista....nisu to normalni migrantu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi