Došao je i taj dan: Vratila se Prva liga FBiH!
Svi žele vidjeti kako će Velež otvoriti drugi dio sezone nakon odličnog jesenjeg dijela

Već danas pregršt uzbuđenja

Došao je i taj dan: Vratila se Prva liga FBiH!

Prva liga FBiH nakon duge pauze danas konačno ulazi u svoj drugi dio, utakmicama 16. kola. Danas je na rasporedu njih sedam, a sve počinju u istom terminu - 15:00 sati.

Nakon prve polusezone situacija je poprilično jasna. Velež je na najboljem putu za plasman u Premijer ligu BiH, dok će borbu za elitu voditi sa Olimpikom. Velež je pred utakmice 16. kola prvi sa 39 bodova, dok ekipa sa Otoke ima sedam bodova manje na drugoj poziciji.

Kada je borba za opstanak u pitanju Bosna Visoko i Novi Travnik su gotovo već prežaljeni, a borbu za opstanak će voditi i nekoliko ekipa iznad njih - Vitez, Metalleghe, Slaven...

Ipak, danas će vjerovatno najviše pažnje privlačiti duel na stadionu Rođeni između Veleža i Čapljine. Svi žele vidjeti kako će Velež otvoriti drugi dio sezone, a u goste mu dolazi neugodna Čapljina koja je drugi dio sezone dočekala na devetom mjestu.

"Moram reći, u ime igrača, da svi jedva čekamo da istrčimo na teren i pokažemo plodove našeg rada preko ove pauze i priprema. Mislim da smo odradili fantastične pripreme u kojima smo nekoliko puta pokazali da se možemo nositi i sa protivnicima koji su nominalno ispred nas. Posebno se to odnosi na utakmice koje smo odigrali u Antaliji i u kojima se vidjelo koliko možemo i da u našoj igri ima još prostora za napredak. Sutra očekujem veliki odaziv naših navijača na stadionu a što se tiče utakmice s Čapljinom mi je dočekujemo spremno. Svakako ne očekujemo lagan posao no ako odigramo u skladu s našim mogućnostima vjerujem da pobjeda neće izostati", izjavio je pred početak drugog dijela sezone kapiten Veleža Denis Zvonić.

Trećeplasirana ekipa, Jedinstvo, danas gostuje kod visočke Bosne koja se nalazi na pretposljednjoj poziciji. Ipak, riječ je o dvije ekipe u velikim problemima.

Jedinstvo je nakon sjajnog starta nove sezone ove zime zapalo u ogromne probleme zbog kojih je u jednom momentu bio upitan odlazak na pipreme i sam nastavak takmičenja. Bihaćka ekipa će sigurno nastaviti takmičenje, ali je zbog poznatih problema bila prisiljena napraviti ogromne promjene u igračkom kadru, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će Jedinstvo izgledati na proljeće.

I ekipa koja je prvi dio sezone završila na četvrtoj poziciji je dosta mijenjala ove zime. Kako su se novi igrači Zvijezde uklopili vidjet ćemo već danas pošto u Gradačcu gostuje neugodno Orašje.

Zanimljiv će svakako biti i duel Metalleghea i Kaknja u Jajcu, a danas su na rasporedu još utakmice Goražde - Igman, Bratstvo - Gračanica i Novi Travnik - Slaven.

Posljednja utakmica 16. kola Prve lige FBiH se igra sutra, a Olimpik će na Otoci ugostiti Vitez.

Olimpik želi nastaviti potjeru za Veležom na najbolji mogući način, pa su za Selimovićeve izabranike pobjede protiv ekipa iz donjeg dijala tabele, kakav je i Vitez, obavezne.

"Pripreme su protekle u najboljem redu i po planu. Najvažnije je da nema rovitih igrača i da svi spremni dočekuju nastavak sezone... Možemo li ugroziti Velež? To nas svi pitaju u zadnje vrijeme. Možemo obećati da ćemo dati maksimum i svaku utakmicu ići na pobjedu. Nećemo gledati na kalkulacije. Velež ima tradiciju i navijače, ali ovo je nogomet. Na nama je da pokušamo odigrati cijelu polusezone na najvišem nivou... Kada je Vitez u pitanju, biće to teška utakmica. Ne znamo dovoljno protivnika, no mi moramo da se pokažemo na najbolji mogući način", izjavio je jučer trener Olimpika Esad Selimović.

Raspored 16. kola Prve lige FBiH:

Subota (15:00)

FK Velež - HNK Čapljina

NK Bosna - NK Jedinstvo

NK Bratstvo - NK TOŠK

NK Novi Travnik - NK Slaven

NK Metalleghe BSI - FK Rudar Kakanj

NK Zvijezda - HNK Orašje

FK Goražde - FK Igman

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nedjelja (15:00)

FK Olimpik - NK Vitez

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisBarca
Idemo Bratstvo
0 0
HarisBarca
Idemo Bratstvo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi