Lijepa vijest iz Njemačke: Izliječio se prvi tamošnji fudbaler zaražen koronavirusom

Luca Kilian se oporavio

Lijepa vijest iz Njemačke: Izliječio se prvi tamošnji fudbaler zaražen koronavirusom

A. Čaušević

U moru negativnih jedna i lijepa vijest i to iz Njemačke. Naime, prvi tamošnji fudbaler zaražen koronavirusom se uspio izliječiti. 

Fudbaler Paderbona Luca Kiliana je kazao kako se sada osjeća vrlo dobro, a da ga je na početku bilo strah kada je počeo primjećivati simptome virusa Covid-19.

"Počelo je 10. marta malom iritacijom grla.Sutradan sam dobio glavobolju, ali sam nastavio trenirati", rekao je ovaj 20-godišnjak te dodao:

"12. marta sam počeo osjećati valove vrućine i dan kasnije je to bilo stvarno jako. Vrućica i jaka treskavica. Tada sam se prvi put stvarno uplašio. Bila su potrebna četiri dana da se vrućica spusti i od tada sam bio bolje svaki dan."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kilian je imao sreću da mu je majka bolničarka i mogla se brinuti za njega u kućnoj izolacijie pa nije bilo potrebe da ide u bolincu.

"Sada mogu podijeliti svoje iskustvo: ja sam sportista i u formi, ali teško sam se borio protiv virusa. Za ljude koji su već bolesni, to može ugroziti njihov život", kazao je Kilian te poručio da se poštuju naredbe nadležnih i zdravstvenih organa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi