Lille napravio kiks u najgorem mogućem trenutku
Foto - Screenshot

Montpellier im otkinuo bodove

Lille napravio kiks u najgorem mogućem trenutku

M. Šljivak

Lille i Montpellier remizirali su (1:1) na stadionu Pierre-Mauroy u susretu 33. kola francuske Ligue 1.

Domaći tim sa PSG-om, Monacom, pa i Lyonom vodi veliku borbu za titulu prvaka Francuske, ali večeras su napravili kiks koji bi ih mogao koštati.

Opasni Montpellier je uspio otkinuti dva boda Lilleu i tako je napravio prvenstvo još uzbudljivijim jer svi konkurenti sada imaju šansu da se približe Lilleu.

Gosti su do vodstva stigli u 21. minuti susreta. Za 0:1 zabio je Andy Delort koji je postigao svoj 11. pogodak u sezoni.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je očekivano Lille svim silama krenuo po izjednačenje.

Benjamin Andre je u 57. minuti imao veliku šansu, ali je pogodio stativu, da bi zatim golman gostiju odbrano šut Jonathana Bambe.

Oglasi

Ipak, u 85. minuti meča Lille je zabio za izjednačenje. Pogodio je Luiz Araujo za rezultat od 1:1.

Imao je Lille šansu i da dođe do pobjede u nadkonadi meča. Međutim, Jonas Omlin sjajno brani udarac Buraka Yilmaza i utakmica je završena bez pobjednika 1:1.

Lille će ostati na vrhu Ligue 1 i nakon ovog kola. Imaju 70 bodova, četiri više od PSG-a, pet od Monaca i šest od Lyona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 33. kolo:

Lille - Montpellier 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi