Kako li je navijačima Borca sada dok gledaju rezultat na meču gibraltarskog Lincolna i Cluja?

Neočekivano

Kako li je navijačima Borca sada dok gledaju rezultat na meču gibraltarskog Lincolna i Cluja?

E. Škorić

Rumunski velikan i prvak Cluj eliminisao je FK Borac u prvom pretkolu Lige prvaka.

Cluj je u prvom meču slavio s 3:1, a u Banjaluci je nakon produžetaka uspio proći dalje. Borac je imao 2:0 i da nije promijenjeno pravilo o golu u gostima, prošao bi dalje.

Međutim, prema novim pravilima, nakon 180 minuta igre bilo je ukupno 3:3, a Cluj je u završnici produžetaka došao do gola i plasmana u drugo pretkolo Lige prvaka.

Rumune je u drugom pretkolu dočekao Lincoln, prvak Gibraltara. Rumuni su naravno ogromni favoriti, ali nakon 45 minuta Lincoln vodi s 1:0. Rosa je u 45. minuti postigao gol za domaću momčad.

Uz to, Gibraltarci su tražili penal na početku meča nakon jedne neshvatljive greške bh. nogometaša Daniela Graovca u redovima Cluja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Cluj i pored ovog rezultata ostaje favorit za plasman dalje, no Banjalučani zaista mogu da žale. Cluj se mogao i morao proći.

Što se tiče bh. prvaka, on u četvrtak igra prvi meč drugog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Linfielda iz Sjeverne Irske. Tom prilikom je pripremljen i sjajan video kao najava iz Banjaluke.

Top Komentari

visokohz
1:2
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi