Lineker ne može bez tenzija: 2018. godinu završio spominjajući Lionela Messija

Za njega je on najbolji

Lineker ne može bez tenzija: 2018. godinu završio spominjajući Lionela Messija

Endin Čaušević

Bivši engleski fudbaler Gary Lineker u prethodnoj godini briljirao je što se tiče objava na Twitteru.

Lineker često voli da se oglašava na društvenim mrežama i kritikuje dešavanja u svijetu fudbala. Nije mogao bez tenzija ni na kraju sada već prošle godine, a "glavni junak" njegovog posljednjeg tweeta u 2018. godini bio je Lionel Messi.

Englez je odlučio godinu završiti s porukom da je Messi izdominirao u 2018. godini i da je najveća nepravda što nije dobio Zlatnu loptu. Linekeru smeta što je Messi bio tek pet u ovom poretku, a statistika jasno pokazuje daje bio ispred svih.

"Vodeći strijelac u najjačim evropskim ligama u 2018. godini bio je Messi s 47 golova. Najviše asistencija imao je Messi čak 26. Također, postigao je najviše golova iz slobodnjaka u historiji liga petice. Peti u izboru za Zlatnu loptu", napisao je Lineker.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

VelaHavle
Ziva istina. Izbor najboljeg fudbalera svijeta kao INDIVIDUALNA nagrada se pretvorilo u najboljeg timskog igraca, odnosno u onog koji je najvise trofeja skupio. I to novinari podrzavaju. FUJ
40 3
merim
Modruc nije osvoio trofej nego je ucestvovao u osvajanju mnogi su drugi dali daleko veci doprinos u osvajanju istog...ako 20 ljudi iskopa tunel nemozemo reci da je jedan covjek iskopao taj tunel...i Lukas Vaskez je osvoio ligu prvaka...zasto cijela prva postava Reala nije bila nominivana za zlatnu loptu...sta tu radi Neymar, Messi, Salah i drugi...jedni su tu zbog svojih dobrih igara a drugi kao sudionik dobrih igara tima...smijesno i niko mi nemoze reci da je vecina igraca i trenera glasala za modrica...
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi