"VAR je teška komedija, nema govora o penalu za Češku"

Englez brutalno iskren

"VAR je teška komedija, nema govora o penalu za Češku"

S. Grebović

Jučer su Hrvatska i Češka odigrale 1:1 u drugom kolu EURA grupe D u škotskom Glasgowu.

Česi su poveli pred kraj prvog dijela, tačnije u 37. minuti meča golom Patricka Schicka sa penala koji je skrivio Dejan Lovren. Španski arbitar Carlos del Cerro Grande prvobitno nije ništa dosudbio, da bi tek nakon konsultacija sa VAR-om dosudio kazneni udarac. 

Najstrožiju kaznu je bez mnogo problema u gol pretvorio napadač Bayer Leverkusena.

Početkom drugog poluvremena prednost Češke je fenomenalnim golom poništio Ivan Perišić. Do kraja meča se rezultat nije mijenjao pa su se oba tima morala zadovoljiti po jednim bodom.

Pomenutu odluku španskog sudije na Twitteru je komentirao i legendarni Gary Lineker, koji je poznat po čestom kritiziranju VAR-a u Premiershipu.

"Drago mi je vidjeti da je VAR jednako smiješan i na nekim drugim takmičenjima. Nije bilo govora o penalu", napisao je legendarni reprezentativac Engleske.

Penal za Češku je bio, ali pogodak sa 11 metara nije regularan

Lovrenov lakat u zraku je završio na licu češkog napadača, kojem je nakon ovog duela krv šikljala iz nosa. Jasno se sve vidjelo na ponovljenom snimku.

Ali, ako je glavni sudija bio u pravu kada je pokazao na bijelu tačku, napravio je veliku grešku jer je priznao pogodak sa 11 metara.

Naime, Schicku doktorska služba češke reprezentacije nije mogla zaustaviti krv koja je curila iz nosa. Njegovo lice je bilo krvavo, a Pravila Nogometne Igre po tom pitanju su sasvim jasna.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Fudbaler koji krvari ili kojem po tijelu ima krvi ne smije biti u terenu. Dakle Schick nije smio šutirati sa bijele tačke.

U posljednjem, 3. kolu koje mnogo toga odlučuje, Hrvatska će igrati sa Škotskom, dok će Česi ići na megdan Englezima.

Top Komentari

Beclija90
Cist penal
8 1
WOLF20
Eh cuj nije penal pa majku Vam ****m
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti