Linekeru zasmetala kuknjava u Španiji: "Ne možete imati sve što poželite"

Nervira ga to što Španci rade

Linekeru zasmetala kuknjava u Španiji: "Ne možete imati sve što poželite"

E. Škorić

Legendarni Gary Lineker komentarisao je odluku Kyliana Mbappea da ostane u PSG-u.

U Španiji mediji i vodstvo lige optužuju Mbappe za nepoštenje jer je prethodno obećao da će doći u Real Madrid, a PSG krive za navodno kršenje financijskog fair-playa.

Lineker, koji inače obožava španski nogomet, vjeruje se su Španci pretjerali s optužbama prema PSG-u i samom francuskom reprezentativcu.

Volim španski nogomet, ali plakanje jer je Mbappe ostao u PSG-u je otišlo predaleko. Oba španska diva su stalno regrutirala najveće nogometne superzvijezde i plaćala im enormne svote novca. Niko drugi nije imao pravo na tako nešto. Morat će da se navikneš da ne možeš uvijek imati sve", napisao je Lineker.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja ove sezone i bilo je skoro sigurno da ide u Real Madrid i da su oni postigli dogovor još prije nekoliko mjeseci, ali se preko noći sve preokrenulo.

Jučer su francuski mediji objavili da će Mbappe ostati u PSG-u nakon što je od ovog kluba dobio ugovor koji nije mogao da odbije, a potom je to i zvanično potvrđeno.

Oglasi

Godišnje će zarađivati oko 100 miliona eura, a imat će čak pravo da bude dio tima koji će birati novog trenera i donositi velike odluke kada je PSG u pitanju.

S Realom se nije dogovorio oko nekih klauzula u ugovoru, ali su u ovom klubu iznenađeni što je tako brzo odustao od pregovora i odlučio da pristane na sve ono što mu je PSG ponudio.

O tome je pričao i predsjednik La Lige, Javier Tebas, koji je iznenađen što Mbappe neće doći u Real Madrid jer je očito i sam bio siguran da će se taj transfer desiti na ljeto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tebas je poručio da mu nije jasno kako PSG može da ponudi takav ugovor igraču jer su u ogromnim dugovima. Također, zatražio je i da FS Francuske istraži sve to i podnese tužbu protiv takvog poslovanja kluba, te je i sam najavio da će se La Liga žaliti UEFA-i i tražiti da se PSG kazni.

"Imaju gubitke oko 700 miliona eura, a daju takav ugovor Mbappeu. Nije mi jasno kako im sve to prolazi, pa imaju račun od 600 miliona eura samo za plate. To što PSG radi je uvreda za fudbal", rekao je Tebas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi