Borac će igrati na jednom od najljepših stadiona u Evropi koji je bio sretan reprezentaciji BiH

Duel drugog pretkola UEFA konferencijske lige

Borac će igrati na jednom od najljepših stadiona u Evropi koji je bio sretan reprezentaciji BiH

Haris Zilić

Fudbaleri Borca će u četvrtak igrati prvi meč drugog pretkola UEFA konferencijske lige.

Banjalučani će gostovati ekipi Linfielda, a interesantno igrat će na jednom od najljepših stadiona u Evropi, Windsor parku u Belfastu.

Pomenuti stadion je renoviran 2015. godina i ima kapacitet od 22.000 mejesta te ispunjava sve uslove za odigravanje UEFA-inih utakmica.

Dom je Linfielda i fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske, a na pomenutom stadionu će u augustu finale Super Kupa Evrope igrati Chelsea i Villareal.

Belfast je i ranije pokušavao dobiti domaćinstvo, a UEFA je zeleno svijetlo dala 2021. godine.

Pomenuti stadion je i domaćin najvažnijih mečeva u Sjevernoj Irskoj kao što su finale FA Cupa ili Liga kupa, a bio je sretan i fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je na pomenutom fudbalskom kompleksu u okviru Lige nacija savladala Sjevernu Irsku sa 1:2.

Oglasi

Podsjetimo, Borac je nakon produžetaka u prvom prektolu Lige prvaka eliminisan od Cluja, dok je Lifnield eliminisan od prvaka Litvanije, ekipe Žalgirisa, tako da takmičenje nastavljaju u novom UEFA-inom tkamičenju UEFA konferencijskoj ligi u stazi šampiona.

Spremili generalku za Borac, a onda je krenuo "brodolom"

Linfield je ozbiljno shvatio duel sa Borcem pa su tako odlučili da odigraju jaku generalku, a čini se da to nije bio pametan potez.

Za protivnika su uzeli bivšeg člana engleskog Prmieershipa Stoke City i poraženi su sa 0:6.

U Linfieldu ne žele ništa da prepuste slučaju, a ekipa će se pet dana strogo u karanteni pripremati za duel protiv bh. predstavnika.

Linfield je na službenoj stranici pustio aplikaciju za prodaju karata, a u prema posljednjim informacijama bit će dozvoljeno 30% kapaciteta stadiona.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U najavi utakmice predstavnici Sjeverne Irske naglasili su kako Borac igra sličan fudbal kao Velež, koji je izbacio u prvom pretkolu UEFA konferencijske lige tim Colerainea još jednog predstavnika Sjeverne Irske u Evropi.

Linfield je prošle sezone bio prvak Sjeverne Irske sa 78 bodova iz 38 kola, pet više od pomenutog Colerainea.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Velikan će da se baškari na najljepšem stadionu u Evropi. Još da otrese Linfild i nastavi put ka grupama LK
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi