Linfield trijumf protiv Borca proglasio najvećim u historiji: Samo su jedan klub teže deklasirali

U 62 godine na evropskoj sceni

Linfield trijumf protiv Borca proglasio najvećim u historiji: Samo su jedan klub teže deklasirali

Haris Zilić

Banjalučki Borac poražen je u drugom pretkolu Konferencijske lige u Belfastu od ekipe Linfielda rezultatom 4:0 i u revanšu u Banja Luci treba im čudo za prolazak dalje.

Prvak Sjeverne Irske odigrao je sjajan meč i upisao drugi najubjedljiviji tirjumf u historiji kluba na evropskoj sceni, a Linfield je u Evropi još od daleke 1959. godine.

U 62 godine evropskog iskustva, Linfeild je samo 1967. godine u prvoj rundi Europa Kupa ili Kupa šampiona (današnje Lige prvaka) savladao predstavnika Luksemburga tim Aris sa 6:1.

Sinoćnjih 4:0 protiv Borca je drug najveći trijumf u historiji, a još su upisali tri tirjumfa rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sa 3:0 savladali su Kopenahegn u kvalifikacijama za Ligu prvaka 1994. godine, zatim, u prvom prektolu Evropa lige sa 3:0 su 2014. godine savladali IF sa Farskih Ostrva, a prošle sezone su u preliminarnoj rundi Lige prvaka sa 3:0 savladali prvaka Kosova ekipu Drite.

Bez obzira na tirjumf protiv pomenutog Arisa 1967. godine u Linfieldu su bez razmišljanja sinoćnjih 4:0 protiv Borca proglasili najvećom evropskom pobjedom u dugoj historiji kluba.

Top Komentari

malibega
Razmontira ih tim kojem pola Bosne ne zna ime izgovoriti a druga polovica nikad nije čula za klub.. i što je najgore sve ovo kad su na vrhuncu forme.. još vi pure morate jesti da igrate 3. Pretkolo Lp kao željo, ili 2x četvrto pretkolo evropa lige kao Sarajevo.
8 0
Jasminn
@malibega e sad tek skontas koliko im se namjestalo da budu prvaci
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije