Lingard dobio poziv u reprezentaciju Engleske

Hodgson mu ukazao povjerenje

Lingard dobio poziv u reprezentaciju Engleske

Jesse Lingard po prvi put dobio je poziv u seniorsku reprezentaciju Engleske. 

Krilni fudbaler Manchester Uniteda ima sezonu iz snova, a poslije nekoliko impresivnih partija od strane engleskog selektora Roya Hodgsona nagrađen je pozivom u reprezentaciju.  

Ovakav potez neće se svidjeti treneru Louisu van Gaalu koji je ranije izjavio da Lingrad nije spreman da nastupi za seniorski tim Engleske i smatra da igrački nije zreo za takav izazov. 

"Smatram da je previše zelen da bi igrao za A selekciju Engleske. Iako je dvije godine stariji od Depaya, on još uvijek nije potpuno igrači zreo", za engleske medije kazao je Van Gaal. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lingard će tako vjerovatno debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, koja se igra u utorak na Wembleyju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.