Navijači se brinuli u kakvom stanju će Messi dočekati Copa Americu, fotografije ih "oduvale"
Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

Stigao na pripreme reprezentacije Argentine

Navijači se brinuli u kakvom stanju će Messi dočekati Copa Americu, fotografije ih "oduvale"

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine okupila se nedavno pred početak Copa Americe, a ekipi se priključio i Lionel Messi. Navijači prvaka svijeta bili su zabrinuti u kakvom stanju će Messi doći na okupljanje, ali fotografije s jučerašnjeg treninga su ih oduševile.

Argentinci će na novom izdanju Copa Americe koje počinje 21. juna okršajem ove selekcije protiv Kanade braniti titulu koju u osvojili prije nekoliko godina.

U prethodnim godinama Messi je uspio s reprezentacijom Argentine da osvoji trofeje koje su mu jedini nedostajali u nevjerovatnoj karijeri jer je nakon Copa Americe s Gaučosima osvojio i Svjetsko prvenstvo.

Iako se očekivalo da bi se nakon Mundijala u Kataru mogao povući iz reprezentacije Messi je odlučio da će igrati i na ovom izdanju Copa Americe, ali su navijači bili zabrinuti u kakvom stanju će najbolji igrač svih vremena doći na okupljanje.

Poznato je da je Messi prije godinu dana napustio PSG i karijeru nastavio u dresu Intera iz Miamija, te su se u Argentini pribojavali kakav će utjecaj na Messija imati dolazak u Ameriku.

Jasno je da u MLS-u nije žestok tempo kao u Evropi, te su navijači najviše bili zabrinuti za Messijevu fizičku formu. No, kapiten Argentine jučer im je pokazao da nema razloga za brigu kada se pojavio na treningu svoje selekcije.

Oglasi

Argentinci se spremaju upravo u Miamiju gdje Messi živi već godinu dana, te je on među prvima stigao na trening i pokazao da je još uvijek itekako motivisan iako je s Gaučosima osvojio sve što je mogao.

Navijače i javnost u Argentini oduševilo je što Messi fizički izgleda fantastično i što nešto opušteniji način života u prethodnih godinu dana na njemu uopšte nije ostavio nikakav trag.

Messi fizički izgleda odlično i jasno je da nema problema s viškom kilograma kao što se u prošlosti znalo desiti što su mu u Argentini itekako zamjerali. No, Copa Americu dočekao je u odličnoj formi što navijače ove selekcije posebno raduje.

Inače, pored Kanade reprezentacija Argentine se na Copa Americi nalazi u grupi još sa Peruom i Čileom.

Ovo izdanje Copa Americe igra se u Sjedinjenim Američkim Državama u 14 različitih gradova, a finalna utakmica igrat će se na Hard Rock stadionu u Miamiju.

Prvi meč na takmičenju igra se 21. juna u dva sata ujutro po našem vremenu, a sastaju se Argentina i Kanada. Utakmica će se igrati na Mercedes-Benz stadionu u Atlanti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi