Messi odavno nije nekoga tako oduševio kao njega: "Tretirali su ga kao Boga večeras..."

Ferdinand oduševljen igrom kapitena Argentine

Messi odavno nije nekoga tako oduševio kao njega: "Tretirali su ga kao Boga večeras..."

Endin Čaušević

Lionel Messi oduševio je još jednom fudbalsku javnost jer je večeras odigrao odličan meč u pobjedi Argentine protiv Australije (2:1) u osmini finala Svjetskog prvenstva, a posebno impresioniran bio je nekadašnji defanzivac Rio Ferdinand.

Legendarni igrač Manchester Uniteda nakon završetka karijere većinom radi na engleskim televizijama kao stručni komentator, a tako je i tokom Svjetskog prvenstva gdje mu u studiju društvo prave velike legende.

Pored Ferdinanda voditelj ove emisije je Gary Lineker, a također gosti su još Alan Shearer i Pablo Zabaleta. Upravo oni komentarisali su večeras pobjedu Argentine i plasman u četvrtfinale.

Messi je protiv Australije bio daleko najbolji igrač na terenu i još jednom je vodio Argentinu do pobjede, te su Gaučosi uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale Mundijala u Kataru.

U 35. minuti Messi je zabio gol za 1:0, a u drugom poluvremenu je igrao zaista odlično i nekoliko zicera kreirao je svojim saigračima koji su na šok i nevjericu svih koji su gledali meč sve to uspjeli da promaše.

Nakon što je utakmice završen Ferdinand je bio oduševljen igrom Messija i poručio je da je iznenađen da u 35. godini on može da odigra 90 minuta na takvom nivou.

Oglasi

"Messi je večeras pokazao daleko najbolju individualnu utakmicu jednog igrača koju smo vidjeli na ovom Svjetskom prvenstvo. Daleko, daleko je nadmašio sve večerašnjom igrom", počeo je Ferdinand i nastavio.

"Driblinzi, gol, kreiranje šansi saigračima kojima je kao na tanjiru davao lopte, nevjerovatno. Navijači su ga tretirali kao Boga nakon svakog dobrog poteza. Veličanstvena predstava".

Argentinci su nakon šoka na startu Mundijala i poraza od Saudijske Arabije uspjeli da se vrate u formu i čini se da igraju sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Došli su do treće uzastopne pobjede u Kataru, a Messi je večeras protiv Australije zabio svoj treći gol na Svjetskom prvenstvu.

Ipak, u četvrtfinalu Argentince očekuje znatno teži izazov jer će igrati protiv Nizozemske koja je danas u meču osmine finala uspjela pobijediti Sjedinjene Američke Države sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi