Voditelj izvadio mobitel i pokazao Messiju video koji ga je skoro rasplakao

Zna se kakva su mu oni podrška

Voditelj izvadio mobitel i pokazao Messiju video koji ga je skoro rasplakao

Endin Čaušević

Lionel Messi sinoć je vodio Argentinu do pobjede protiv Australije (2:1) i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru, a nakon utakmice voditelj jedne argentinske televizije mu je pokazao video koji ga je skoro doveo do suza.

Messi je odigrao odličnu utakmicu protiv Australije i uspio je postići jedan pogodak, ali je svojim potezima u drugom poluvremenu izluđivao protivničke igrače.

Na kraju je kapiten Argentine zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača utakmice i pokazao je još jednom koliko je motivisan da u posljednjem pokušaju osvoji s reprezentacijom Svjetsko prvenstvo.

Nakon utakmice gledali smo veliko slavlje navijača i igrača Argentine, a fešta se kasnije nastavila i u svlačionici Gaučosa.

Messi se obratio i novinarima nakon sinoćnjeg meča, a dao je izjavu i za argentinski TyC Sports čiji voditelj je spremno dočekao dolazak najboljeg igrača ove reprezentacije pred kameru.

Naime, voditelj je skoro doveo Messija do suza kada mu je pokazao kakav video ima na svom mobitelu.

Oglasi

On je izvadio mobitel i pokazao je Messiju kako je reagovala njegova porodica u VIP loži kada je on zabio pogodak za 1:0, a na njegovom licu vidjelo se koliko mu je taj video uljepšao noć.

"Moja porodica je uvijek u mom srcu. Sinovi su sada dovoljno odrasli da razumiju šta se dešava i koliko je važno ovo takmičenje. Slave golove i uživaju u pobjedama, ali isto tako su i dosta tužni kada izgubilo. Sretan sam što mogu s njima da podijelim sve ovo i što su dovoljno veliki da shvate koliko je bitno ovo takmičenje", rekao je Messi.

Argentinci nisu baš najbolje otvorili Mundijal u Kataru jer su u prvom kolu doživjeli šokantan poraz od Saudijske Arabije, ali očito to je bio šamar koji je razdrmao igrače ove selekcije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon toga Argentina je upisala tri uzastopne pobjede u Kataru i plasirala se u četvrtfinale gdje ih već u petak očekuje okršaj protiv selekcije Nizozemske.

Utakmica između Argentine i Nizozemske igra se u petak s početkom u 20 sati na Lusail stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi