Argentinci pretjerali sa slavljem, predstavnici FIFA-e ušli u svlačionicu i počeli ih tjerati van

Slavlje predugo trajalo

Argentinci pretjerali sa slavljem, predstavnici FIFA-e ušli u svlačionicu i počeli ih tjerati van

Endin Čaušević

Argentina se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, a Gaučosi su znali kako da proslave sinoćnju pobjedu protiv Australije (2:1) zbog čega su u jednom trenutku u njihovu svlačionicu ušli i predstavnici FIFA-e koji su morali da reaguju i pošalju im jasnu poruku.

Argentina je sa 2:1 pobijedila sinoć Australiju na Ahmad bin Ali stadionu u Al Rayyanu i plasirala se u narednu rundu turnira u Kataru.

Gaučosti su opravdali ulogu favorita u sinoćnjoj utakmici protiv Australije i na krilima sjajnog Lionela Messija uspjeli su da pobijede sa 2:1 i plasiraju se u četvrtfinale gdje ih očekuje okršaj protiv Nizozemske.

Koliko je ova pobjeda značila Argentincima najbolje se vidjelo nakon utakmice jer su s navijačima dosta srčano to proslavili, a slavlje se nastavio i u svlačionici ove reprezentacije.

Argentinci su u svlačionici napravili pravu feštu nakon pobjede i pjesma se čula čak i u svlačionici u kojoj su bili igrači Australije.

Međutim, nakon što je slavlje Gaučosa potrajalo morali su reagovati i predstavnici FIFA-e jer su se Argentinci predugo zadržali u svlačionici.

Oglasi

Argentinski mediji objavili su da su predstavnici FIFA-e skoro sat vremena nakon utakmice ušli u svlačionicu Argentine kako bi igračima ove selekcije poručili da je vrijeme da prestanu sa slavljem i da moraju napustiti svlačionicu.

Glavni razlog bio je taj što su mnogi novinari čekali u mix zoni igrače Argentine kako bi uzeli od njih izjavu i obično oni veoma brzo napuste svlačionicu, ali sinoć je to potrajalo neočekivano dugo.

Nakon reakcije FIFA-e Lionel Scaloni je poručio igračima da se što prije spreme i prođu kroz mix zonu gdje su ih čekali novinari, te upute ka autobusu.

Scaloni im je obećao da će slavlje nastaviti u hotelu i da im predstavnici FIFA-e ne mogu pokvariti ovaj trenutak nakon očito za njih veoma velike pobjede u osmini finala Mundijala protiv Australije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Organizatori utakmice su se nekoliko puta izvinjavali novinarima koji su strpljivo čekali Argentince jer je svima bilo jasno koliko kasne sa izlaskom iz svlačionice iz koje se konstantno orila slavljenička pjesma.

Kada su Argentinci tako proslavili pobjedu u osmini finala protiv Australije onda možemo samo zamisliti šta će se desiti ukoliko Gaučosi na kraju osvoje Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi