Je li ova statistika riješila vječnu dilemu između Messija i Ronalda?
Fanovi širom svijeta uvijek će izazivati svađe zbog pitanja ko je bolji Ronaldi ili Messi (Foto: EPA)

Statistika nakon 1000 utakmica

Je li ova statistika riješila vječnu dilemu između Messija i Ronalda?

Midhat Šljivak

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo često se uvrštavaju među najbolje fudbalere svih vremena, a ljubitelji fudbala nikako ne mogu da se dogovore ko je zaista bolji i o tome se konstantno vode polemike.

Dugogodišnja dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda u svijetu fudbala završena je prije nekoliko sezona, ali o igrama ovog dvojca i dalje se dosta priča.

Dosta je onih koji Messija i Ronalda smatraju najboljim svih vremena i vade se brojne statistike koje bi pokazale ko je u prednosti.

Messi je u duelu Argentine i Australije odigrao svoj 1000. meč u profesionalnoj karijeri. CR je do ovog jubileja došao nešto ranije, a ako je suditi po statistici, Argentinac je u prednosti.

Tako Leo u 1000 odigranih mečeva ima učinak od 789 postignutih golova, 348 asistencija i 41 osvojen trofej i poprilično je ispred Ronalda.

Oglasi

Cristiano je s druge strane nakon 1000 odigranih utakmica imao učinak od 725 golova, 216 asistencija i 31 osvojen trofej, pa mnogi zbog ovog tvrde da je Lionel Messi definitivno bolji fudbaler.

Naravno, statistika ništa ne znači iako je Messi u prednosti. Uvijek će biti drugačijih mišljenja i vjerovatno je najbolje drugima pustiti raspravu o tome ko je bolji fudbaler.

U budućnosti će ova tema sasvim sigurno konstantno biti 'na meniju' mnogih i obje strane imat će svoje glasove.

Oni koji su na neutralnoj strani uvijek ističu da je obojicu bilo veliko zadovoljstvo gledati svih ovih godina i sigurno je da će svijet fudbala biti mnogo siromašniji kada se Messi i Ronaldo odluče povući.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Cristiano će u februaru napuniti 38 godina. Uskoro će potpisati za novi klub i pretpostavlja se da će otići s velike scene i da će prihvatiti unosnu ponudu iz Saudijske Arabije.

Za razliku od njega 35-godišnji Messi još uvijek igra na vrhunskom nivou. To pokazuje iz utakmice i utakmicu i on je razlog zbog kojeg Argentina igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

user1666374721
Ako je dileme uopšte i bilo.
4 2
RuthlessDyni
Naravno da je Ronaldo bolji.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi