Hoće li Messi igrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu: "Rekao mi je to iza kamera"

Valdano se oglasio

Hoće li Messi igrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu: "Rekao mi je to iza kamera"

Edmir Škorić

Lionel Messi najavio je da će mu Svjetsko prvenstvo u Kataru biti posljednje u karijeri, no neki se i dalje nadaju da će i 2026. godine nastupati na smotri najvećih reprezentacija svijeta.

Argentina je osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon pobjede nad Francuskom na jedanaesterce. Za igrača turnira izabran je kapiten Gaučosa Leo Messi.

35-godišnjak je konačno osvojio željeni trofej nakon pet Svjetskih prvenstava. Prvenstvo u Kataru trebalo mu je biti posljednje u karijeri, ali ispada da bi ipak mogao igrati na turniru 2026. godine. Jorge Valdano otkriva detalje privatnog razgovora s igračem PSG-a.

Jorge Valdano osvojio je Svjetsko prvenstvo 1986. s Argentinom i nakon karijere postao televizijski stručnjak. Prije Svjetskog prvenstva u Kataru intervjuisao je Lea Messija, a sada je odlučio otkriti što mu je 35-godišnjak rekao izvan kamera.

"Izvan kamera mi je rekao da će igrati na svom petom Svjetskom prvenstvu i da nijedan igrač nije igrao na šest. Rekao sam da to jednostavno nije moguće, a on je rekao: 'Ako postanem svjetski prvak, nosit ću nacionalni dres do sljedećeg prvenstva'".

Messi bi dakle mogao biti prvi koji će zaigrati na šest svjteskih prvesntava, a u ljeto 2026. godine već će imati 39 godina i biće duboko u završnici svoje igračke karijere.

"Vidjet ćemo hoće li Messi to moći. Nogomet je pokazao da je igrati na šest svjetskih prvenstava praktički nemoguće", tvrdi Valdano. Istina je da je 1994. na svjetskom prvenstvu u SAD-u igrao 42-godišnji Kamerunac Roger Mila, a ove godine u Kataru gotovo 40-godišnji Kanađanin Atiba Hutchinson. No, sam Messi najavio je kako mu je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo te se ne zna hoće li se predomisliti. Još prije finala rekao je: 'Jako sam sretan što ću svoj put na Svjetskom prvenstvu završiti finalnom utakmicom'", dodao je Valdano.

Jorge Valdano fokusirao se na sažetak Svjetskog prvenstva i usporedio Lea Messija s Diegom Maradonom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sličnost između Maradone i Messija je u tome što su obojica genijalci svog vremena. Leo ima 35 godina i u Kataru je morao pokazati svoju genijalnost i mudrost. Svaki njegov potez bio je presudan i pokazao je da se može popeti na najvišu razinu. Messi i Maradona su jednostavno dva genijalca".

Trofej Svjetskog prvenstva bio je jedini trofej koji je nedostajao Messiju, ali sada je kompletirao veličanstvenu karijeru i za mnoge je definitivno GOAT iliti najveći svih vremena.

Top Komentari

axel42
Pa i na ovom se jedva kretao po terenu!! Svirali mu 5 penala, ahahhahah, proglasili najboljim igračem prvenstva!! Kako bi drugačije zabio gol kad se samo šeta po terenu? Kako onda da igra sledeće?? Al hak morate i vi šta pisati!
3 5
Mi_Ro
Gade mi se ovakvi Muslimani kao sto su vlasnici PSG-a i ovakvi igrači kao sto je ovaj. Kupljene titule i naštimane nagrade samo da bi ga privolio da ostane u klubu je dno dna današnjeg fudbala koji je sve osim fudbala......
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi