Messi donio odluku: "Neću igrati na narednom Mundijalu"

Za njega je ta priča gotova

Messi donio odluku: "Neću igrati na narednom Mundijalu"

Edmir Škorić

Kapiten Argentine, Lionel Messi, govorio je o svojim planovima za budućnost kada je u pitanju nacionalni tim i najavio da je najvjerovatnije u Kataru odigrao posljednje Svjetsko prvenstvo.

Messi je u Kataru osvojio Svjetsko prvenstvo sa Argentinom i nakon tog turnira kazao je da najvjerovatnije neće igrati na narednom Mundijalu 2026. godine, a sada je to i potvrdio.

On će za vrijeme narednog Mundijala imati 39 godina i vjeruje da tada neće biti spreman da pomogne Gaučosima da odbrane titulu svjetskog prvaka.

"Mislim da neću. Ovo je bio moj posljednji Mundijal. Vidjet ću kako će se situacija odvijati, ali u principu - ne, neću igrati na narednom Mundijalu", rekao je Messi.

Bivši igrač Barcelone je igrao na mundijalima 2006., 2010., 2014., 2018. i 2022. godine, kada je napokon došao do svjetskog zlata. Prethodno je igrao finale 2014. godine, a tada je doživio poraz od Njemačke.

Sa reprezentacijom će u Kini odigrati prijateljski meč protiv Australije (četvrtak), a potom će 10. juna odmjeriti snage sa Indonezijom u još jednom pripremnom meču.

Oglasi

Messi je i ovog ljeta bio u centru pažnje sportske javnosti jer se čekalo da donese odluku o tome gdje će nastaviti karijeru, pošto je već ranije najavljeno da neće ostati u Parizu nakon isteka ugovora.

Na kraju je jedan od najboljih svih vremena prihvatio da ode u Inter Miami, odbivši bogatu ponudu saudijskog Al Hilala, ali i brojne pozive iz bivšeg kluba Barcelone da se vrati.

Lionel Messi trenutno je vodeći u poretku za Zlatnu loptu. Iako nije blistao u dresu PSG-a, Argentinac je nacionalni tim vodio do osvajanja titule prvaka svijeta u Kataru i to mu trenutno daje prednost u odnosu na sve druge.

Titula prvaka svijeta bit će uključena u bodove za sezonu 2022/2023 zbog činjenice da je Mundijal odigran usred sezone i to bi moglo biti presudno u krajnjem glasanju za najboljeg na svijetu.

On je pored trofeja s Argentinom osvojio i Ligue 1 s PSG-om i ukupno je u sezoni postigao 38 golova i imao je 25 asistencija.

Messi je tako trenutno glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte. Nominovani će biti otkriveni u augustu i ostaje nam da vidimo hoće li argentinski čarobnjak po osmi put podići ovaj prestižni trofej.

Iza Lionela Messija u poretku su očekivana imena. Na mjestu broj 2 je napadač Manchester Cityja Erling Haaland koji je pored trostruke krune s Građanima porušio sve rekorde u golovima i zabio ih je 52 u 53 utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na listi kandidata za trofej najboljeg na svijetu u vrhu su još Kylian Mbappe (PSG), Vinicius Junior (Real Madrid) i Kevin de Bruyne (Manchester City).

Prošle sezone nagradu za najboljeg na svijetu ponio je nekadašnji napadač Real Madrida, a sada saudijskog Al Ittihada Karim Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti