Gdje je to došao Messi? Aguerov komentar je rekao mnogo toga, a sinoć je stigla nova bruka

Argentinac pred novim izazovima

Gdje je to došao Messi? Aguerov komentar je rekao mnogo toga, a sinoć je stigla nova bruka

Admin Čaušević

Iako još uvijek nije potpisao ugovor Leo Messi je odlučio da karijeru nastavi daleko od Evrope, tačnije u američkom MLS-u pošto je sam priznao da je dogovorio sve sa Inter Miamijem.

Messi je prije nekoliko dana priznao da karijeru nastavlja u MLS-u. Nastupat će za ekipu Inter Miamija koja je inače posljednja na tabeli u svojoj konferenciji.

Sluteći po komentaru Sergija Aguera to i nije previše zaboljelo Messija koji se samo počeo smijati što dovoljno govori koliko mu više i nije stalo do ozbiljnog fudbala.

"Rekao sam mu da mu je tim u zaostataku te treba doći do osmog mjesta kako gi mogli u play-off, a njemu je to sve bilo smiješno", kazao je Aguero.

Inače, Inter Miami je u noći sa subote na nedjelju igrao novi meč i ponovo je doživio bruku jer je upisan šesti uzastopni poraz u MLS-u.

Oglasi

Ekipa sa Floride je gostovala New England Revolutinu te je izgubila sa 3:1, a utješni gol je postignut u samom finišu i to iz penala.

Nakon 17 utakmica Inter Miami je skupio svega 15 bodova i prikovan je za dno Istočne konferencije, a za mjestima koje donose play-off kasni pet bodova.

Inače, nije poznato kada će Messi i zvanično potpisati za američki klub pošto je trenutno na turneji u Kini sa reprezentacijom Argentine.

Messijev ugovor sa Interom će biti zaista poseban jer će kapiten Gaučosa između ostalog dobiti procenat od prodaje televizijskih prava MLS lige na Appleuređajima.

Navodi se da će plata argentinskog fudbalera iznositi oko 50 miliona eura, ali kako je sam istakao novac nije presudio već je želio mir za sebe i svoju porodicu.

U Barceloni su vjerovali i činili se da vrate Messija, ali na kraju nisu uspjeli te je višestruki osvajač Zlatne lopte odlučio da posljednje godine karijere provede na Floridi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti