Australci vrijeđali Messija s tribina, a ni slutili nisu šta će se desiti za samo 12 sekundi

Osvetio im se na najslađi način

Australci vrijeđali Messija s tribina, a ni slutili nisu šta će se desiti za samo 12 sekundi

E. Čaušević

Lionel Messi sinoć je briljirao u pobjedi Argentine protiv Australije (2:1) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a hit na društvenim mrežama postao je video na kojem se vidi kako navijači Australije vrijeđaju kapitena Gaučosa, a samo 12 sekundi kasnije ih je brutalno kaznio za to.

Argentina je opravdala ulogu favorita protiv Australije i uspjela je na kraju da pobijedi rezultatom 2:1 i plasira se u četvrtfinale gdje Gaučose čeka okršaj protiv Nizozemske.

I pored lošeg starta u Kataru i poraza od Saudijske Arabije u prvom kolu selekcija Argentine zaigrala je znatno bolje na Svjetskom prvenstvu, a na krilima Messija došli su do nove pobjede.

Za Messija je ovo posljednja prilika da s reprezentacijom Argentine pokuša osvojiti Mundijal i doći do jedinog trofeja koji mu fali u bogatoj igračkoj karijeri.

I sinoć se vidjelo koliko je Messi motivisan jer je nosio reprezentaciju Argentine do nove pobjede zbog čega je na kraju zasluženo proglašen za igrača utakmice.

Hit na društvenim mrežama postao je video kojeg je objavio jedan od navijača koji je gledao sinoć utakmicu na Ahmad bin Ali stadionu i čak je u 35. minuti uspio da snimi Messijev gol za 1:0.

Međutim, ono što su mnogi zapazili na tom videu jeste skandiranje navijača Australije na račun Messija koje nije bilo baš najljepše, ali ih je on zbog toga ekspresno kaznio.

Pojedini navijači Australije skandirali su Messiju prilikom izvođenja prekida: "Gdje je Messi? Ti si sr*nje", ali ni slutili nisu šta će se desiti samo 12 sekundi nakon toga.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, Messi je nakon centaršuta uspio da dođe do lopte koja mu se ponovo odbila i na kraju je zabio gol za 1:0 i veliko slavlje Argentinaca dok su ovi navijači Australije "propali u zemlju" jer im se Messi osvetio na zaista najgori način zbog takvog skandiranja.

Rijetkost je čuti da protivnički navijači na takav način vrijeđaju Messija, ali sada se pokazalo da to nije ni pametna ideja protiv jednog od najboljih igrača svih vremena.

Promo

Top Komentari

axel42
Samo reko da provjerim jel Čauš pisao text o svom omiljenom, najboljem svih vremena igraču!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi