Slavili pobjedu Argentine ispred stadiona, pa se šokirali kada im je legenda utrčala u kadar

Noć za pamćenje

Slavili pobjedu Argentine ispred stadiona, pa se šokirali kada im je legenda utrčala u kadar

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine plasirala se u četvtrfinale Svjetskog prvenstva nakon što je sinoć uspjela da pobijedi selekciju Australije sa 2:1. Navijači Gaučosa su znali kako da proslave pobjedu svoje selekcije, a u centru pažnje našao se legendarni Gabriel Omar Batistuta.

Argentina je nakon senzacionalnog poraza u prvog kolu od Saudijske Arabije zaigrala mnogo bolje i došla je do treće uzastopne pobjede u Kataru, te je izborila plasman u četvrtfinale gdje ih čeka okršaj protiv Nizozemske.

Junak Gaučosa je i sinoć bio nevjerovatni Lionel Messi koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i pokazao je koliko je motivisan da s Argentinom dođe do samog kraja.

Messi je zabio pogodak za 1:0 što je bio njegov treći gol na Mundijalu, a ukupno deveti na ovom velikom takmičenju. U drugom dijelu meča je bio također fantastičan i zasluženo je dobio nagradu za igrača utakmice.

Navijači i igrači Argentine su nakon posljednjeg zvižduka uz pjesmu proslavili plasman u novu rundu ovog takmičenja, te se ponovo pokazalo da Gaučosti u Kataru imaju zaista nevjerovatnu podršku s tribina.

Tu je i mnogo poznatih ličnosti iz Argentine, a među njima je i legendarni napadač ove reprezentacije Gabriel Omar Batistuta koji nije propustio priliku da dođe u Katar i bodri Messija i društvo.

Oglasi

Batistuta se našao u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice jer je bio sjajno raspoložen zbog pobjede Argentine, te je uljepšao noć pojedinim navijačima iz te zemlje.

Naime, navijači Argentine su snimali video ispred stadiona nakon utakmice, a onda su ostali u šoku kada se kao grom iz vedra neba pojavio i Batistuta koji je počeo da skače i slavi s njima.

Batistuta je odjednom utrčao u kadar, a na licima navijača Argentine moglo se vidjeti koliko su iznenađeni zbog toga i na svu sreću uspjeli su da snime taj trenutak i objave ga na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

[twitter]https://twitter.com/RoyNemer/status/1599166575910694912[/twitter]

Jasno je koliko Argentinci žele konačno titulu prvaka svijeta koju čekaju još od 1986. godine, a sigurno je da bi trofej prvaka svijeta bio najbolja kruna za kraj karijere Lea Messija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi