Barcelona nudi Messiju ugovor s deset godina prema kojem može igrati i za neki drugi klub

Teško da će to prihvatiti

Barcelona nudi Messiju ugovor s deset godina prema kojem može igrati i za neki drugi klub

Endin Čaušević

Lionel Messi još uvijek nije donio konačnu odluku da li će na kraju ove sezone ostati u Barceloni ili će potpisati za neki drugi klub.

Argentinac je prošle sezone bio razočaran zbog situacije u klubu i tražio je raskid saradnje, ali tadašnji predsjednik Josep Bartomeu to nije odobrio. Messi ima ugovor do kraja ove sezone i mogućnost da na ljeto ode iz Barcelone bez obeštećenja.

Messi je početkom ove godine izjavio da ne želi pričati o svom ugovoru i da će svoju odluku saopštiti tek na kraju sezone.

Međutim, nakon što je Joan Laporta izabran za predsjednika čini se da se situacija popravlja. Jučer su španski mediji objavili da su Messi i Barcelona počeli pregovore i da će on potpisati novi ugovor.

Očekuje se da će Messi potpisati novi ugovor do ljeta 2023. godine i da će pristati na znatno smanjenje plate jer mu je jasno da se Barcelona nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

Ipak, danas su se pojavile nove informacije koji je objavio argentinski TyC Sports. Naime, oni tvrde da je Barcelona Messiju ponudila čak desetogodišnji ugovor kako bi mu pokazali koliko znači ovom klubu.

Oglasi

Naime, mediji u Argentini i Španiji pišu da je Barcelona ponudila Messiju desetogodišnji ugovor prema kojem bi obavezan bio da igra za ovaj klub još najmanje dvije sezone.

Nakon dvije sezone Messi bi imao pravo da ode u MLS što mu je velika želja i da tamo odigra nekoliko sezone.

Međutim, nakon što završi avanturu u MLS-u, a i igračku karijeru Messi će se po ugovoru vratiti u Barcelonu, ali na neku od čelnih pozicija u katalonskom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, mnogi smatraju da Messi neće pristati na takav ugovor jer nije poznato koliko želi još da igra, ali i da li želi da bude u klubu na nekoj funkciji nakon što završi svoju karijeru.

Zbog toga je mnogo izglednije da će Messi potpisati dvogodišnji ugovor s Barcelonom, a nakon toga se okušati u MLS-u.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi