Laporta je promijenio mišljenje i Koeman bi mogao dobiti otkaz
Foto - EPA

Naziru se promjene u Barceloni

Laporta je promijenio mišljenje i Koeman bi mogao dobiti otkaz

Midhat Šljivak

Novi predsjednik Barcelone Joan Laporta mogao bi uručiti otkaz Ronaldu Koemanu na kraju sezone.

Iako je prije nekoliko nedjelja Koeman dobio podršku rukovodstva kluba uz plan nastavka saradnje i za narednu sezonu, Laporta se očigledno predomislio i postavio je uslov nizozemskom treneru.

Tako će Koeman na klupi katalonskog velikana ostati samo u slučaju da osvoji La Ligu, a u slučaju da to ne uspije učiniti, slijedi mu otkaz.

Njegovo mjesto na klupi Barce trebao bi zauzeti legendarni Xavi Hernandez, kojeg je rukovodstvo tima s Camp Noua već kontaktiralo.

Navodno, Laporta je zamolio Xavija da ne potpisuje novi ugovor s katarskim Al-Saddom jer mu je on glavni kandidat za novog trenera i čovjek s kojim će predsjednik kluba započeti svoj projekat stvaranja nove Barcelone.

Oglasi

Španski mediji pišu da je Julian Nagelsmann bio prvi Laportin izbor, ali kako je on prihvatio ponudu Bayerna, predsjednik Barcelone se okrenuo angažovanju legende kluba.

Koeman je s druge strane na klupu Barcelone sjeo u augustu prošle godine. Ekipu je vodio u 49 utakmica i ima učinak od 32 pobjede 10 poraza i sedam neriješenih mečeva.

Nedavno je s klubom osvojio Kup Kralja, a trenutno je Barca treća na tabeli La Lige sa 71 bodom i ima dva boda manje od vodećeg Atletico Madrida.

Xavi je kompletan život vezan za Barcelonu. Član je kluba od malih nogu, a u prvom timu je nastupao od 1998. do 2015. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Smatra se jednim od najboljih veznjaka koji su se ikad pojavili na fudbalskim terenima, a u karijeri je osvojio apsolutno sve što je mogao.

Karijeru je Xavi završio 2019. godine u Al-Saddu gdje je potom postao trener i vodio je ovaj klub ove godine do titule prvaka bez izgubljene utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
hahahahaha.....yebo vam Barcelona sve po spisku.....smoriste vise i sa Barcelonom i sa Pjanicem
2 6
Dzematlija
E da hoce vise skloniti tu glavurdu zutu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi