Jedna riječ je bila dovoljna: Upravo je potvrđen novi transfer Lionela Messija?!

Povratak kući je gotovo siguran

Jedna riječ je bila dovoljna: Upravo je potvrđen novi transfer Lionela Messija?!

Edmir Škorić

Argentinski reprezentativac Lionel Messi (35) nalazi se pred završetkom svog boravka u s Parizu i mnogi su se pitali gdje će ovaj čarobnjak iz Rosarija nastaviti svoju veličanstvenu karijeru.

Messi je kao slobodan igrač u ljeto 2021. godine iz Barcelone otišao u Pariz, potpisavši s PSG-om ugovor do 2024. godine.

Dolazak Messija u Pariz bio je veličanstven, ali mogao bi da napusti francusku prijestolnicu nakon samo dvije godine. Novinari Barca Universala objavili su da se argentinska zvijezda "pod svaku cijenu" želi vratiti u Barcelonu.

Predsjednik katalonske momčadi Joan Laporta potvrdio je sada povratak Messija na Camp Nou, nakon dvije godine provedene u PSG-u.

Dok je snimao selfieje s navijačima Barce, prvi čovjek kluba Joan Laporta je jednom riječju odgovorio na pitanje o toliko iščekivanom transferu.

"Messi u Barceloni?", upitali su Laportu, a on je kao iz topa odgovorio - "Da!".

Oglasi

Njegovo 'da' ubrzo se proširilo portalima i već su se svi raspisali o "potvrđenom transferu Messija na ljeto".

Leo Messi najbolji je strijelac Barcelone svih vremena sa 672 gola u 778 utakmica odigranih u svim takmičenjima od 2004. do 2021. godine. Nije nikakva tajna da on sam želi da se vrati tamo gdje je godinama bio najbolji na svijetu.

Na odluku bi mogla da utječe i supruga Antonella Roccuzzo koja smatra da bi za nju i djecu najbolje bilo da se vrate u Barcelonu.

Iako je bilo razgovora o produženju ugovora s PSG-om, svjetski prvak nije dao pristanak za nastavak u Parizu, s obzirom na to da su se odnosi između njega i čelnika lidera Ligue 1 u posljednje vrijeme pogoršali.

Uostalom, nedavno je doživio neugodne scene koje nije nikada igrajući za Barcelonu. Naime, navijači PSG-a su ga izviždali prije jedne ligaške utakmice, a to se ponovilo i kasnije, pa je Argentinac sve uvjereniji da će se vratiti kući.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problemi su počeli kada je PSG ispao od Bayerna iz Lige prvaka, te su tada nezadovoljni navijači počeli da tjeraju zvijezde iz kluba. Poštedjeli su Kyliana Mbappea, ali Messiju su uputili brojne kritike i zvižduke.

Naravno, Messijev povratak u Barcelonu je želja svih na Camp Nouu, a posebno se tome raduje trener Xavi Hernandez, nekadašnji saigrač Argentinca.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nece kepeca niko. Vodaju ga od kluba do kluba i nude svima, ko zmaj od sipova tele kad pokusava uvaliti nekoj budali.
3 1
Madridista
Kažu da će igrati za dionice. Pošto para nemaju :-(
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi