Lahoz dao žuti karton Messiju zbog Maradone, a posebno zanimljiv bio je izvještaj o kartonu

Uradio je to na svoj način

Lahoz dao žuti karton Messiju zbog Maradone, a posebno zanimljiv bio je izvještaj o kartonu

S. Mlaćo

Barcelona je sa 4:0 jučer savladala Osasunu, a Lionel Messi je kod pogotka 4:0 skinuo dres Barcelone i ostao u dresu sa brojem 10 od argentinskog Newell's Old Boysa.

Messi je na taj način odao počast legendarnom Diegu Maradoni koji je preminuo u srijedu. Bio je to ustvari dres Maradone iz vremena kada je nastupio za taj klub.

Glavni sudija Mateu Lahoz mu je po pravilu dao žuti karton, iako je sportska javnost smatrala da je Lahoz trebao progledati kroz prste zbog cijele situacije i tragediju koja je potresla nogomet.

Marca je danas objavila i ono što je napisao u zapisniku Lahoz. Maradonu nije spomenuo.

"U 73. minuti susreta igrač s brojem 10 Messi Cuccittini, Lionel Andres dobio je žuti karton zbog sljedećeg razloga: Zbog skidanja dresa nakon što je zabio gol kako bi pokazao novu majicu momčadi Newells Old Boys s brojem 10 na leđima. Takav dres Newells Old Boysi nosili su u sezoni 1993/1994".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lahoz je poznat kao veoma pedantan na terenu i van njega, pa i ne čudi ovakav zapisnik.

Maradona je preminuo u svom domu u 61. godini.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi