Djevojčica dotakla Messijevu ruku, a njegovu reakciju će pamtiti do kraja života

Argentinac u centru pažnje

Djevojčica dotakla Messijevu ruku, a njegovu reakciju će pamtiti do kraja života

E. Čaušević

Argentina i Australija igraju trenutno u katarskom Al Rayyanu utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva, a početak ove utakmice obilježio je Lionel Messi koji je imao zanimljiv susret s jednom djevojčicom u tunelu stadiona Ahmad bin Ali.

Očekivano Lionel Messi bio je glavna zvijezda pred početak večerašnje utakmice, a to se najbolje vidjelo u tunelu prije nego što su igrači ovih reprezentacija izašli na teren.

Suvišno je spominjati koliko je Messi popularan širom planete i da je idol mnogoj djeci koja sanjaju da jednog dana dobiju priliku da ga upoznaju uživo što je trenutak koji se zauvijek pamti.

Tu sreću vječeras imali su dječaci i djevojčice koji su izašli s igračima ovih selekcija na teren, ali jasno je da su svi oni gledali samo u Messija.

U centru pažnje posebno je bila jedna djevojčica koja je očito bila itekako sretna kada je vidjela da je Messi stao pored nje, a svoje uzbuđenje jednostavno nije mogla da sakrije.

Ona je odlučila da rizikuje i dotakne Messijevu ruku, a kada se on okrenuo sigurno je da nije znala baš kako će da reaguje.

Oglasi

No, Messi je još jednom pokazao da ima zaista veliko srce i samo se nasmijao kada je vidio da ga zove djevojčica koja stoji pored njega, a kada ju je pogledao i nasmijao ona je samo podigla u zrak dva palca.

I pored toga što je Messi bio maksimalno fokusiran na meč koji je pred njim i zna se kakvu važnost on nosi ipak nije mogao ostati imun kada je vidio koliko djevojčici pored njega znači to što ju je pogledao i nasmijao se.

Ovaj detalj postao je hit na društvenim mrežama i mnogi su pohvalili Messija što nije izignorisao ovu djevojčicu i što joj je dao trenutak koji će da pamti do kraja života.

Ubrzo nakon toga Messi je ponovo zablistao jer je u 35. minuti utakmice uspio da sjajno pogodi mrežu Australije za 1:0 i veliko slavlje navijača Argentine koji se nalaze večeras na tribinama.

Oglasi

I Australci "proganjali" Messija nakon utakmice

Ova djevojčica nije bila jedina koja se oduševila što je imala priliku da uživo vidi Messija jer su se i igrači Australije nakon utakmice ponašali kao pravi fanovi.

Naime, mnogi od njih na kraju su u tunelu čekali da Messi završi sa davanjem izjave kako bi se fotografisali s njim i imali zauvijek uspomenu na tu utakmicu koja za njih nije baš najbolje završila.

Fudbaleri Australije odmah nakon okončanja meča krenuli su u potragu za Lionelom Messijem. Nekoliko njih lutalo je unutar tunela kako bi dobili fotografiju s Argentincem.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju su uspjeli doći do njega. Joel King i Marco Tilio su bili ti koji su dobili uspomenu za čitav život, a Leo se pokazao kao istinski gospodin jer ih nije odbio za fotografiju.

Top Komentari

antikomunist
Stvar je u tome sto se rugoba Messi nije ni nasmijao da valja. Neka on stavi kapicu na glavu pa neka udara glavom u ZID ZELJA...on je najodvratnija faca u fudbalu.Ipak zelim mu srecu jos samo veceras...
1 0
Jasminn
A sta je trebao? Opaliti joj plesku?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi