Prije Mundijala je malo ko čuo za njega, a Messi ne može da prestane da ga hvali

Znači da mnogo vrijedi

Prije Mundijala je malo ko čuo za njega, a Messi ne može da prestane da ga hvali

Esmer Oštraković

Kada prije šest godina nije uspio da osvoji Copa Americu sa svojom reprezentacijom, Leo Messi je odlučio da se povuče iz argentinske reprezentacije.

Zanimljivu poruku je tada na svom Facebook profilu objavio, tada petnaestogodišnji Enzo Fernandez u kojoj je molio Messija da ne odlazi.

Danas Enzo i Messi igraju zajedno u reprezentaciji, te vode Argentinu ka finalu i žele da osvoje prvo mjesto na Svjetskom prvnestvu.

"Napravi šta želiš, ali Lionele, molim te ostani. Ostani i zabavljaj se. U svijetu nevjerovatnih pritisaka, izvukao si iz igre zabavu. Vidjeti te kako igraš u bojama Argentine najveći je ponos na cijelom svijetu. Hvala ti i oprosti nam", napisao je prije šest godina Enzo Fernandez.

U međuvremenu se Messi vratio u reprezentaciju, te je uspio da osvoji Copa Americu, a sada želi i titulu prvaka svijeta.

Jasno je da će to biti jako teško za Argentinu, ali ništa nije nemoguće, pogotov ako budu na nivou utakmice protiv Poljske.

Messi je i na toj utakmici igrao zaista fenomenalno, ali ga gol jednostavno nije htio, međutim ni to mu nije smetalo da slavi pobjedu.

Protiv Meksika je svoj prvi gol u dresu Argentine postigao upravo Enzo Fernandez, a asistent je bio Leo Messi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dobro poznajem Enza iz reprezentacije, a igrao sam protiv njega i u Ligi prvaka. Vjerujte mi da on ovo zaslužuje. Spektakularan je momak i veoma je važan u našoj reprezentaciji", rekao je Messi o Fernandezu.

Sudbina je tako odlučila da nakon poruke koju je poslao Messiju putem Facebooka, njih dvojica zajedno igraju u reprezentaciji Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi