Lionel Messi dominira s "desetkama": Edin Džeko na odabranoj listi s velikanima!

Ove sezone su imali fantastične partije

Lionel Messi dominira s "desetkama": Edin Džeko na odabranoj listi s velikanima!

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su sinoć u revanš meču četvrtfinala pobijedili Manchester United sa 3:0.

Katalonski klub je u dvije utakmice protiv Crvenih đavola slavio s ukupnih 4:0, a sinoć su oduševili svoje navijače igrom na Camp Nou. Ponovo je blistao Lionel Messi koji je postigao dva gola i stvarao je nevjerovatne problema za odbranu Uniteda.

Messi je bez dileme izabran za igrača utakmice i pokazao je da ove sezone igra zaista na nevjerovatnom nivou. Argentinac je prema postalu Whoscored dobio čak ocjenu deset što jasno govori kakvu utakmicu je odigrao.

Naime, ove sezone Messi je jedini fudbaler koji je dobio više od jedne desetke za svoj nastup u Ligi prvaka jer igrač Barcelone na kontu ima čak četiri ove ocjene ove sezone.

Na listi je ukupno šest igrača, a Messi je jedini koji je više od jednog puta uspio da dobije desetku za svoj nastup na utakmicama Lige prvaka u ovoj sezoni.

Po jednu desetku ove sezone za fantastične partije dobili su Edin Džeko, Cristiano Ronaldo, Dušan Tadić, Neymar i Leroy Sane. Messi je desetke dobio na mečevima protiv PSV-a (4:0), Tottenhama (2:4), Lyona (5:1) i Manchester Uniteda (3:0).

Kako je Lionel Messi reagovao na ispadanje Ronalda iz Lige prvaka?

Naravno, najveće iznenađenje četvrtfinala je ispadanje Juventusa koji je sinoć poražen u Torinu od Ajaxa sa 2:1. To znači da više nećemo gledati Cristiana Ronalda ove sezone u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Argentinca su nakon utakmice protiv Uniteda pitali o ispadanju Cristiana i Juventusa, a Messi je imao zanimljiv odgovor:

"To vam sve govori o ovom takmičenju", rekao je Messi, koji očigledno nije želio previše govoriti o svom najvećem rivalu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi