Messi priznao da se javio Xaviju, a onda iznenadio sve: "Ne sjećam se šta sam mu napisao"

Iznenadio ga i povratak Alvesa u Barcelonu

Messi priznao da se javio Xaviju, a onda iznenadio sve: "Ne sjećam se šta sam mu napisao"

E. Čaušević

Lionel Messi bio je u šoku kada mu je ljetos Joan Laporta saopštio da ne može potpisati novi ugovor s Barcelonom.

Messi je imao namjeru da s katalonskim klubom potpiše novi ugovor i ostane na Camo Nouu, ali je na kraju bio neugodno iznenađen kada je shvatio da se to neće desiti.

Zbog ogromnih finansijskih problema Barcelona na kraju nije mogla ponuditi Messiju nastavak saradnje, a Argentinac je nakon toga odlučio da svoju karijeru nastavi u dresu PSG-a.

Messi se još uvijek navikava na novi tim i tek je proteklog vikenda uspio zabiti svoj prvi gol u francuskom prvenstvu.

Također, dao je i novi intervju za špansku Marcu u kojem je priznao da se jednog dana želi vratiti u Barcelonu jer je tu njegov dom.

"Rečeno mi je da ne mogu ostati, da mi ne mogu obnoviti ugovor. Ne znam ima li nešto mimo financijskog pitanja. Rekli su mi da me ne mogu potpisati, držim se toga Već sam rekao kako ću se jednog dana vratiti u Barcelonu, moj dom je tamo, tu želim živjeti", rekao je Messi.

On je otkrio da se čuo s Xavijem nakon što je postao trener Barcelone i da mu je poslao poruku, ali je također dodao da se "ne sjeća" šta mu je tačno napisao.

"Ne sjećam se šta sam mu napisao, ali znam da sam mu čestitao što se vratio. S njim sam ja bio u kontaktu i svih ovih godina nakon što je on otišao iz Barcelone 2015. godine.", dodao je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da je on u sjajnim odnosima s Danijem Alvesom, ali ne krije da je bio iznenađen kada je vidio da se Brazilac vratio u Barcelonu.

"Iskreno, dolazak Danija me iznenadio, posebno u ovom momentu. Mislim da će to biti dobro pojačanje, kao i Xavi, posebno za mlade igrače. Alves će pomoći timu da bude bolji, ima taj pobjednički mentalitet. Može pomoći mladim igračima i na terenu, a i van njega", kaže Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti