Zbog Ronalda izabrao Real ispred Barcelone, a onda doživio najgori trenutak u svojoj karijeri

Nije to očekivao od njih

Zbog Ronalda izabrao Real ispred Barcelone, a onda doživio najgori trenutak u svojoj karijeri

E. Čaušević

Vinicius Junior ove sezone igra u fantastičnoj formi i jedan je od ponajboljih igrača Real Madrida.

Brazilac je u kraljevski klub stigao prije tri godine za čak 45 miliona eura iz Flamenga. Mnogi su smatrali da je to previše novca za jednog tinejdžera, ali su u Realu bili sigurni da dovode pravo pojačanje.

U prvim sezonama Vinicius nije ostavio baš najboljih utisak zbog čega su sve češće bile špekulacije da je Real Madrid napravio veliki promašaj njegovim dovođenjem.

Međutim, Brazilac je ove sezone svima začepio usta jer igra u fantastičnoj formi. Ovaj 21-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 17 mečeva i već je zabio deset golova i uz to je dodao još sedam asistencija.

No, zanimljivo je da je Vinicius prije tri godine prvo postigao dogovor s Barcelonom, ali se nakon toga predomislio i odlučio je da potpiše za Real Madrid.

To se otkrilo tek prije nekoliko mjeseci kada je o tome pričao Gerard Pique pred El Clasico na Camp Nouu. Navijačima Barcelone se nije svidjelo to što je uradio Vinicius i vrijeđali su ga s tribina na meču protiv Real Madrida što je njemu itekako zasmetalo.

Oglasi

On je u razgovoru za španske medije otkrio da je uvijek volio Real Madrid i Cristiana Ronalda zbog kojeg je na kraju izabrao Kraljeve.

"Činjenica je da su Real Madrid i Barcelona bili zainteresovani za mene, a ja sam na kraju odlučio da izaberem najbolji sportski klub na svijetu. Oduvijek sam volio Real i Cristiana Ronalda", rekao je Vinicius, pa se osvrnuo na uvrede koje je dobio u Barceloni.

"Dobio sam rasističke uvrede na Camp Nouu kada smo nedavno igrali El Clasico. To je jako ružno i ne smije sve više nikada ponoviti. Bio sam iznenađen zbog toga jer se nije ranije dešavalo. Jedan od najgorih trenutaka u karijeri za mene".

Nedavno priznao da želi novi ugovor u Real Madridu i bolju platu

On s Realom ima ugovor još do ljeta 2025. godine, ali je priznao da bi volio produžiti saradnju jer je prvi ugovor potpisao još kada je ima 16 godina, te smatra da je zaslužio znatno veću platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da želim novi ugovor i bolje uslove jer sam imao svega 16 godina kada sam potpisao prvi ugovor. Ipak, ne razmišljam previše o tome i moje je da se dokazujem na terenu. Satisfakcija je igrati u najboljem klubu svijeta, a novi ugovor i bolji uslovi će sigurno doći", rekao je Vinicius.

Vinicius je uz Karima Benzemu trenutno ponajbolji igrač Real Madrida, ali je činjenica da ima skoro najmanju platu od svih igrača u ekipi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
Mašinerija!
7 0
Klicko
Cuj 45 miliona.Skupa drva ima nekoliko godina
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi